Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik sport nu een paar maanden bij een nieuwe sportschool, wegens verhuizing. Ik ben 19 jaar oud. Iedere keer dat ik er sport, word ik zeer lastig gevallen door de mannen die er zijn. Ik bevind mij vaak in het 'krachtgedeelte' en voel mij niet op mijn gemak. Hierom wil ik mijn contract opzeggen, maar helaas heb ik een 1-jaars contract afgesloten. Ik wil absoluut niet meer sporten bij deze sportschool. En omdat ik student ben, kan ik het mij niet veroorloven om de aankomende maanden aan 2 sportscholen te betalen. Is dit een gegronde reden om mijn abonnement vroeg tijdig stop te mogen zetten?

In beginsel niet. U dient eerst melding te maken van de situatie aan de sportschool zodat u veilig kunt sporten. Deze dient dan een oplossing te zoeken voor het probleem. Pas als de sportschool nalatig hierin is of niet mee wilt werken dan kunt u het contract ontbinden.
Voor meer info of hulp kunt u desgewenst direct contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

U kunt ten alle tijden eenzijdig de overeenkomst verbreken. Blijkens een tekortkoming ex lege art. 6: 265 BW, tenzij, er niets gedaan kan worden aan het probleem of middels een onvoorziene omstandigheid ex lege art. 6: 258 BW, met een duidelijke aanduiding naar redelijkheid en billijkheid. Dus een gegronde reden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag