Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste,
Ik heb een vraag m.b.t. het inschrijven bij een Nederlandse gemeente. Ik zal mijn situatie kort uitleggen.
Ik ben Nederlands, maar woon al meer dan 10 jaar in België. Momenteel sta ik bij het BRP ingeschreven als niet-ingezetene.
Ik heb recent een baan aangeboden gekregen in Nederland. Deze baan is tijdelijk (6 maanden).
Aangezien ik niet weet of ik mezelf tijdelijk of voor langere tijd in Nederland ga vestigen zou ik graag in België bij de gemeente ingeschreven blijven staan, totdat ik weet of ik voorgoed naar Nederland terug verhuis.
Ik ben van plan in Nederland een kamer te huren bij particulieren (voor 6 maanden) i.v.m met mijn werk, en alle weekenden en schoolvakanties in België door te brengen op mijn huidige adres. Kan ik tijdelijk in België ingeschreven blijven staan op mijn huidige adres totdat ik weet of ik voorgoed naar Nederland terug ga?
En indien dit niet het geval is, kan ik dan tenminste nog enkele maanden in België ingeschreven blijven staan? (Ik weet immers nog niet of de baan mij bevalt en hoe lang ik werkelijk in Nederland zal zijn.)
Alvast bedankt voor uw hulp.

Wie langer in Nederland wil verblijven dan 4 maanden dient zich daar op een adres in te schrijven. Voor bepaald personeel (gedetacheerd) is dit anders.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/persoonsgegevens/vraag-en-antwoord/wanneer-in-brp-nschrijven

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag