Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb een bedrijf gevraagd om mijn pelletkachel te verplaatsen van huis a naar huis b.
Hiervoor is een afspraak gemaakt om de situatie ter plekke te bekijken (14 dagen later).
Er is inderdaad een installateur geweest die de situatie ter plekke heeft bekeken en opgemeten.
Een week later krijg ik een mailtje met daarin een tekening en het verzoek om contact op te nemen met een andere specialist.
Ik dacht het zal wel te ingewikkeld zijn o.i.d.
Wat schetst mijn verbazing een maand later krijg ik ineens een rekening van hun van 54 euro voor het uitwerken voor het advies.
Ik ben het hier niet mee eens er is mij niet verteld dat ik geld moest betalen voor de uitwerking van het plan. Sterker nog ze hebben de kachel niet verplaatst om dat ze geen tijd hadden.
Dat maakt de zaak nog erger ik laat iemand bij huis komen om mijn kachel te verplaatsen maar ze hebben geen tijd ??? Dat hadden ze wel even eerder mogen zeggen want dan had ik allang en breed iemand anders gevraagd. Ik zat niet te wachten op advies ik zat te wachtten op iemand die de kachel ging verplaatsen. Mijn vraag staat dit bedrijf in zijn recht om geld te vragen voor iets waar ik niet om gevraagd heb

Het gaat erom welke afspraken zijn gemaakt, welke bedoeling partijen hebben en of u er vanuit mocht gaan dat er geen kosten worden gerekend. Zijn er algemene voorwaarden van toepassing dan moeten deze u ter hand zijn gesteld. Ik raad u aan het bedrijf schriftelijk te melden dat u niet op de hoogte was van de kosten en dat u deze dan ook niet gaat betalen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag