Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Laatst reed ik op de snelweg tijdens de spits. In de verte zag ik een file aankomen, dus begon langzaam te remmen en zette mijn waarschuwingslichten aan. Op een gegeven moment remde de auto vóór mij heel hard, waardoor ik ook hard moest remmen. De auto's achter mij konden hier blijkbaar niet snel genoeg op reageren, want toen ik weer doorreed zag ik dat de auto achter mij tegen de vangrail was gereden. Ik ben echter niet meer gestopt en vraag mij af of dat wel verstandig van mij was.

Zoals ik aangaf was mijn remactie noodzakelijk en had ik ook al lange tijd mijn waarschuwingslichten aan. Er is dus geen twijfel in mijn hoofd dat mij geen blaam treft. Maar zou ik er verstandig aan doen mij bij de politie te melden? Of kan het beter achter mij laten?

Als u een ander directe schade hebt toegebracht dan maakt u zich strafbaar om niet te stoppen. Uw situatie is niet van dien aard dat u had moeten stoppen. Bovendien had u het overig verkeer ook in gevaar kunnen brengen door . Mocht het slachtoffer toch nog op zoek zijn naar getuigen en u heeft er weet van dan kunt u altijd besluiten om u te melden.
Voor meer info kunt u desgewenst direct contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag