Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Het bedrijf waar ik werk is in november 2017 overgenomen. Al het personeel en opdrachten,klanten bestand etc. Ik blijf hetzelfde werk doen.

Nu heb ik gisteren een nieuw contract aangeboden gekregen. Opvallend is dat hier erg zware bedingen instaan, welke ik ook niet helemaal goed begrijp.

Er zit een zwaar concurentie beding in, een relatiebeding, een ronselbeding, en een boetebeding. Hier staat 2 keer bij dat het afwijkt van art6.92 van het BW.

Ook zit er een passage in over rechten van intellectuele eigendomsrechten. Voor zover ik het begrijp mogen ze tot een jaar na uitdiensttreding hier aanspraak op maken

Daarnaast moet ik een boete betalen als ik weg ga en ik mijn leaseauto niet meeneem. Deze regeling heb ik nu niet.

Voor de duidelijkheid. Ik ben een gewone werknemer en ik voer taken uit welke door eenieder met de juiste papieren mag uitvoeren.

Ik kan als ik wegga dit niet meer uitvoeren, maar mag ook niet adviseren etc. Met handen en voeten gebonden.

Ook staat er in het nieuwe contract dat ik met ingang van 5 februari 2018 in dienst treed en bij ondertekening staat een datum van 28 november 2017.

Voor zover ik begrijp is er nu sprake van een overgang van het bedrijf en dien ik mijn oude voorwaarden te behouden. Is mijn beredenering juist?

En wat zijn de consequenties als ik wel teken, dan verspil ik toch ook mijn oude rechten en dienstjaren?

Voor de duidelijkheid ik ga niet tekenen, maar ik heb wel een hele nare smaak in mijn mond van hoe de nieuwe werkgever dit aanpakt. Daarnaast ben ik bezig met afstuderen en ben bang dat ik straks een hoop werk voor niks heb gedaan.

Graag uw advies en visie op deze zaak , alvast hartelijk bedankt.

Gr , een teleurgestelde werknemer

bij overgang van onderneming gaat het oude contract 1 op 1 over. U houdt dus de 'oude' arbeidsvoorwaarden.

Wanneer u eenmaal in dienst bent van het nieuwe bedrijf, dan mag dit voorstellen het contract aan te passen. U bent niet verplicht die wijziging zondermeer te accepteren.

De door u genoemde bedingen zijn in beginsel toelaatbaar, mits ze schriftelijk met een meerderjarige werknemer aangegaan worden.

Gezien uw verhaal, de verslechteringen etc. adviseer ik u zsm contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat. Deze materie is te complex om hier in het kort te behandelen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag