Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik ben lid van een VvE. In deze VvE heeft een groepje zich verenigd zodat zij bij elke vergadering een meerderheid van stemmen hebben. Zij werken met machtigingen. In feite is de situatie zo dat dit groepje de VvE in een houtgreep heeft. Het heeft dus eigenlijk geen zin meer om de vergaderingen bij te wonen, en dat is precies wat je nu ziet gebeuren. Dit groepje bestaat voor 90% uit investeerders die zelf niet eens in de flat wonen. Er is dus momenteel een situatie dat niet wonenden investeerders bepalen wat er wel en wat er niet gebeurd binnen de VvE. Is hier wat aan te doen?

De statuten van de VVE bepalen wat de regels zijn; als zij zich hier aan houden is er in beginsel niet veel aan te doen. Wel is het altijd zo dat de VVE, als zij besluiten neemt waardoor de rechten van een lid zodanig worden ingeperkt dat schade ontstaat, zij daarvoor verantwoordelijk gehouden kan worden.
Leest u dus vooral de statuten goed door, of laat dat doen, en laat niet na om schade te claimen als die optreedt.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

wat bedoelt u met schade claimen? ik geef een voorbeeld: laatst moest er een nieuwe beheerder gekozen worden. er waren meerdere offertes. er is gekozen voor partij X, maar dit was van te voren al te voorspellen. Er waren aanbiedingen die lager waren. Is het verschil tussen de laagste aanbieder en de gekozen aanbieder nu mijn schade die ik kan claimen. Ik, maar natuurlijk meerdere eigenaren, voelen zich niet lekker in deze situatie want we worden overheerst. Is tenslotte ook schade maar moeilijk in geld uit te drukken. Overigens wil ik helemaal geen schade claimen. Ik wil een fatsoenlijk functionerende VvE waar elke stem telt. Overigens is deze situatie te danken aan het feit dat er een paar beleggers meerder appartementen bezitten, hierdoor hebben zij ook meerdere stemmen. Als zij gewoon 1 stem hadden per persoon dan zou dit soort uitwassen niet voorkomen. het is mij bekend dat in de jongste splitsingsaktes hiermee rekening wordt gehouden maar daar hebben bestaande VvE's natuurlijk niets aan.


Helaas moet ik u gelijk geven. De regels geven u weinig houvast om uw wens te realiseren. U moet het hebben van andere manieren om uw doel te bereiken.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

wij zijn het eens en ben ik terug bij mijn vraag. wat kan ik doen om deze ongewenste situatie te keren?



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag