Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Goedendag, ik heb in 2003 een dakkapel laten plaatsen door een lokale aannemer en alles was naar behoren uitgevoerd. Nu hebben wij de laatste maande veel last van lekkage op zolder en heb ik een specialist laten kijken. deze komt terig met het verhaal dat de folie die gebruikt is op de dakkapel niet conform de bouwvoorschriften is en dat onder de pannen en veel water staat, dit loopt nu over de folie langs het dakkapel naar beneden en dan over het originele dak langs de muur naar binnen.

Om dit goed te maken moet er een ander folie onder en de kosten komen geschat op 2000,-.

Nu gaf deze specialist aan dat je als consument niet kon weten dat er iets niet goed is gemaakt of dat de juiste materialen niet zijn gebruikt en dat dit op een WA verzekering zou kunnen worden verhaalt.

De aannemer die de dakkapel heeft gemaakt bestaat niet meer en de beste man is helaas ook overleden, daar kan ik dus niet meer aankloppen.

Wat is hier de juiste methode?

Als er een opstalverzekering is dan kan in beginsel de schade op die verzekering geclaimd worden, mits dit tijdig is doorgegeven en het verzekerd bedrag is verhoogd. De verzekeraar zal de dakkapel inspecteren en eventueel overgaan tot herstel, waarbij er een nieuw voor oud regeling kan worden toegepast t.a.v. de staat en leeftijd van het dakkapel.
Voor meer info of hulp kunt u desgewenst direct contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag