Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ik heb geen geld voor een advocaat. Maar wil toch de kinderalimentatie omlaag laten bijstellen. Ik zit hierdoor nu zo in de problemen dat ik mijn auto niet kan laten repareren om naar mijn werk te komen. Dus kan ook geen advocaat betalen. Maar volgens mijn inkomen heb ik weer geen recht op wat voor vergoeding dan ook. Ex wil niet meewerken. Is alleen op geld uit. Wat ksn ik zelf nu nog doen?

Afhankelijk van de hoogte van uw inkomen kan het zijn dat u voor gesubsidieerde rechtsbijstand in aanmerking komt. Dan zou u slechts een vaste eigen bijdrage hoeven te betalen aan een advocaat in plaats van een uurtarief. Indien u een rechtsbijstandsverzekering hebt afgesloten, kan het ook zo zijn dat u vanuit uw verzekering de kosten van de advocaat (van uw eigen keuze overigens) vergoed kan krijgen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik kom niet in aanmerking voor die regeling en heb hier geen verzekering voor. Anders had ik het al wel kunnen regelen.


Dat is vervelend voor u. Dan zit er helaas niets anders op dan toch te bezien of u een advocaat in de hand kunt nemen teneinde tot een verlaging van de kinderalimentatie te komen indien uw inkomen daar aanleiding toe geeft. Dan zal er wel sprake moeten zijn van een wijziging van omstandigheden aan uw zijde om een dergelijke procedure bij de rechtbank op te kunnen starten. Een dergelijke wijziging van omstandigheden kan onder andere gelegen zijn, in bijvoorbeeld een daling van inkomen aan uw zijde, of een verhoging van inkomen aan de zijde van uw ex, of het hertrouwd zijn van uw ex waardoor de eventuele nieuwe partner als stiefouder ook onderhoudsplichtig wordt. Let wel dat het thans vastgelegde bedrag aan kinderalimentatie verschuldigd blijft en ook bij u geïncasseerd kan worden zo lang er geen nieuwe beschikking door de rechtbank is gewezen waaruit volgt dat de alimentatie naar beneden kan worden bijgesteld.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag