Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste jurist,

Graag ontvang ik advies voor eventuele vervolgstappen op onderstaande situatie.

Op 06-02-2017 kwam ik in dienst en tekende ik een eenjarig contract. Bij aanvang aangegeven dat ik vanaf feb 2018 een reis van 3 maanden ga maken. In juni 2017 bleek de notaris de BV met terugwerkende kracht op de verkeerde datum te hebben opgericht waardoor er belastingtechnisch moeilijkheden kwamen en het bedrijf besloot dat ik een nieuw contract moest ondertekenen met ingangdatum 1 april. Voor mij veranderde er verder niets, behalve dat ik nu onbetaald verlof moet opnemen om te kunnen gaan reizen.

Echter werd ik helaas vanaf oktober 2017 ziek. Hierdoor werkte ik nog maar 3 dagen p.w. in plaats fulltime. Mijn werkgever zou achter een bedrijfsarts aan gaan, maar tot op heden zijn zij hier niet op terug gekomen. Ik heb wel direct hulp van een professional ingeschakeld.

Vandaag heb ik te horen gekregen dat het bedrijf mijn contract niet wilt verlengen. Omdat er in oktober is afgesproken (voordat ik ziek werd) dat ik vóór vertrek mocht bijtekenen, zit ik nu in een lastige en vooral onzekere situatie qua inkomen.

Wat zou ik in deze situatie kunnen doen?

U bent dus wel in dienst vanaf 6 februari 2017? Daar bedoel ik mee, dat u wel fulltime vanaf die datum bij dat bedrijf hebt gewerkt? Even ongeacht of u een nieuw contract moest tekenen in juni.
En vanaf oktober 2017 bent u 3 dagen per week in dienst, dus 2 dagen in de ziektewet?
Wat is nu precies de reden dat uw contract niet wordt verlengd?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag