Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Goedemorgen, mijn zoon heeft een woning gehuurd van een particulier waarvoor een woonmij. de technische problemen doet. Hij huurt deze al zeker 8 jaar, jaar of 4 gelden moest hijd ara tijdelijk uit vanwege funderingsherstel. Na terugkomst had de eigenaresse een laminaatvloe rlaten leggen. Op zich heel aardig, geen idee of hiervoor extra punten worden gegeven voor huursverhoging. Nu heeft mijn zoon afgelopen jaar met toestemming zijn woning jaar verhuurd aan ,inmiddels ex, vriendin. Ten tijde daarvan is er lichte lekkage vanuit de cv geweest en vloer daar beschadigd. Zij zegt dat eenmalig toen gemeld te hebben aan woonmij. Nu zit mijn zoon er sinds kort weer op, cv monteur constateerde probleem , dat is nu verholpen. Maar wie draait voor schade vloer op? Die vriendin had een overeenkomst maar heeft met schade niets gedaan. Mijn zoon heeft als antwoord van woonmij gekregen dat hij hoofdverantwoordelijke voor de woning blijft maar valt laminaatvloer daar ook onder? Zover ik weet zijn er nooit afspraken gemaakt hierover? mvg

Een lekkage van de cv is voor rekening van de eigenaresse, omdat grote herstel werkzaamheden voor haar rekening komen. De vloer valt onder gevolgschade en komt eveneens voor haar rekening, mits er andere afspraken zijn gemaakt hierover en dat blijkt niet het geval te zijn. Bovendien heeft zij uit eigen beweging een laminaatvloer laten leggen. Uw zoon blijft weliswaar hoofdverantwoordelijk voor de woning, maar zou bij schade eveneens de eigenaresse hebben aangesproken.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor uw reactie, er is wel een cv contract afgesloten met de Firma Jaspers, dat werd verplicht door de woonmij.Maar wat is wijsheid in deze? Op mail van hem aan woonmij. kreeg hij dus als antwoord dat hij hoofdverantwoordelijke is voor de woning maar duidelijkheid omtrent de vloer werd niet gegeven. Er ligt nu een deurmat overheen dus direct last heeft hij er nietvan maar het gaat ons erom als hij er ooit uitgaat wat dan? Kan eigenaresse dan moeilijk gaan doen, geldt er een verjaringstermijn voor zo'n vloer? Hoor nog heel graag, alvast bedankt!


Ook in deze situatie blijft de eigenaresse verantwoordelijk voor de gevolgschade en kan uw zoon niet later daarmee confronteren. De vloer heeft een bepaalde waarde die bij schade minder wordt naar gelang de ouderdom van de vloer.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag