Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


We zijn nu twee jaar gescheiden maar het financiële gedeelte is nog steeds niet behandeld. Door toedoen van ex ben ik in de problemen gekomen en heb van de gezamenlijke rekening veel geld opgenomen om de uitspraak van de rechter te kunnen nakomen. Mijn ex gaat nu een procedure starten om de schulden verdeeld te krijgen. Kan ik door een advocaat alleen schriftelijk verweer laten voeren en alleen op de zitting komen? Ja, ex heeft dit ook gedaan in een eerdere casus. Waar kan ik een advocaat vinden die alleen het schriftelijke verweer wil doen?
Alvast bedankt voor de reacties.

Er is verplichte vertegenwoordiging in dit soort zaken, die doorgaans tot een comparitie leiden. Kunt u niet proberen het onderling eens te worden met wat juridische hulp zonder dure rechtszaken te voeren? Overigens als er een vordering moet worden nagekomen uit het convenant, dan hoeft uw ex niet naar de rechter. Er is al een uitspraak.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik heb niet meer de illusie dat er onderling uit te komen is en aangezien de rechtspraak in Nederland erg krom is, ga ik echt geen advocaat meer nemen. In 2,5 jaar ruim € 29 000,- kwijt en financieel aan de grond. Nee, mijn grens is bereikt. Over een jaar de bijstand in dus nu zoveel mogelijk de financiële schade beperken en dan zie ik wel wat er gebeurd. Jammer dat een vertegenwoordiging verplicht is. Wat gebeurd er als ik toch alleen een advocaat inschakel voor het verweerschrift en zonder advocaat naar de zitting kom?


De stukken moeten zijn ondertekend door een advocaat. Als de rechter je oproept om in persoon te verschijnen , kan dat wel zonder gemachtigde, Desondanks kost het laten opstellen van al die stukken heel wat. ( Misschien een verweer, nog een dupliek)

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dan had ik het toch goed begrepen. Verweer op laten sturen door een advocaat en alleen op de zitting verschijnen. Bedankt voor de snelle reactie.


Ik denk niet dat u dan veel kosten bespaart.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag