Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn dochter is in Nederland geboren en heeft de Nederlandse nationaliteit. Haard vader is echter Mexicaans die al 30 jaar in Amerika woont op basis van een greencard. Mijn dochter is nu 8 jaar en hij wil haar alsnog erkennen, zowel in Nederland als in Amerika. Zowel in Amerika als in Nederland, welke nationaliteit zal zij of kan zij krijgen na erkenning? Mexicaans of ook aanspraak op Greencard/permanent verblijf in Amerika?

Beste mevrouw,

Een kind krijgt automatisch de nationaliteit van de moeder, indien de partner een andere nationaliteit heeft. Indien uw kind ook de nationaliteit graag van haar vader wil doorgeven kan dit indien hij het kind voor de geboorte erkent. Indien het kind pas na de geboorte wordt erkend zal de baby pas na drie jaar de nationaliteit van de vader kunnen krijgen. Na drie jaar zou het kind dus de Mexicaanse nationaliteit kunnen krijgen.

Wat betreft de Green card kunnen de ongetrouwde kinderen van legale immigranten een visum krijgen. Wel moeten zij wachten tot een visumnummer beschikbaar komt.

Per land kan wel het eea verschillen, dus ik zou het nog wel bij de ambassade navragen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw antwoord.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag