Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


een vraag over alimentatie, door de scheiding is er bij de man geen voldoende geld over om van te leven, is hij toch verplicht om alimentatie te betalen?

Voor een alimentatieberekening wordt gekeken naar wat er aan (netto) inkomen bij de man binnenkomt. Daar gaan allerlei vaste lasten en kosten vanaf waar de man van moet leven. Blijft er onder aan de streep een bedrag over, dan wordt van dat bedrag een gedeelte gebruikt aan alimentatie. Is dit bedrag onder aan de streep nihil (of negatief), dan hoeft de man geen alimentatie te betalen. Hij heeft daar dan geen ruimte voor.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank voor Uw snelle reactie. Het bedrag onder de streep is 160 euro, en daar moet hij de hele maand van leven. Ik begrijp het goed, dat van die 160 euro een X-bedrag afgaat aan alimentatie? IK hoop dat U mij nog een keer antwoord wil geven. Bij voorbaat hartelijk dank.


Het is voor mij zo niet mogelijk aan de hand van deze gegevens te zeggen hoe hoog het alimentatiebedrag zal zijn. Als van dit bedrag uw ex-partner nog moet leven, zoals boodschappen doen, etc. dan blijft er maar heel weinig tot misschien wel niets over voor alimentatie.
Een alimentatieberekening is een ingewikkelde berekening waarbij naar heel veel factoren wordt gekeken. Ik kan dus ook niet zeggen of die 160 euro waar u op uit komt, klopt. Het kan best zijn dat als er een alimentatieberekening wordt gemaakt, er een heel ander bedrag uitkomt onder aan de streep. Als u wil, zou ik graag voor u een alimentatieberekening willen maken, maar aangezien hier wel wat tijd in gaat zitten, zit hier wel een tarief aan vast.
Ik weet niet of u meer te besteden heeft dan uw ex-partner, maar als dat zo is, houd er dan rekening mee dat u misschien alimentatie aan uw ex-partner moet betalen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag