Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Op 29-03-2017 heeft mijn echtgenoot mij verlaten waarna de scheiding is aangevraagd. Doordat we niet verder kwamen bij een mediator heb ik een advocaat in de arm genomen waarmee later mijn ex-echtgenoot ook verder mee het traject is doorgegaan. De mediator is op een bepaald ogenblik verder buiten beschouwing gelaten. Uit de bemiddeling van de advocaat is een convenant opgesteld waarbij uitgegaan is van de cijfers van het vermogen van 31-12-2016 (i.v.m. een eigen zaak). Hieruit kwam voort dat ik mijn ex-echtgenoot nog geld verschuldigd was van een spaarrekening . Er is op 25-2-2017 nog een vakantie geboekt (tijdens het huwelijk) voor het hele gezin waar hij ook mee zou gaan, heeft echter besloten daarna ervan af te zien. Voorts heeft hij zich te laat uitgeschreven van de op het woonadres zodat ik een maand kind gebonden budget misloop. Verder wil hij dat ik, terwijl hij van mij af wilde, dat ik alle kosten van mijn advocaat voor mijn rekening neem. Dit komt erop neer dat ik voor de echtscheiding die hij wilde naast de helft van de mediator en mijn advocaat bijna € 1600,-- meer kwijt ben dan hij. Nu heb ik van het spaargeld wat hij nog te goed had de helft van de vakantie(het zijn immers ook zijn kinderen), het misgelopen kind gebonden budget en de helft van het door mij meer betaalde advocaatkosten in mindering gebracht van zijn bedrag aan spaargeld. Echter nu houd hij het afgesproken bedrag aan partneralimentatie in zodat ik niet aan mijn financiële verplichting kan voldoen deze maand. Staat hij hiermee in zijn recht? Zo niet welke stappen kan ik ondernemen naar hem toe zodat hij de alimentatie wel gaat betalen? En is het terecht dat ik deze bedragen heb verrekend ?

Indien sprake is van een rechterlijke uitspraak, kunt u het LBIO inschakelen om alsnog de partneralimentatie te vorderen. Voorwaarden zijn:
- Er moet 1 keer partneralimentatie zijn overgeslagen
- De betalingsachterstand is opgelopen binnen 6 maanden op het moment dat u het LBIO inschakelt

U kunt ook een deurwaarder inschakelen.

M.b.t. de overige vragen, ontvang ik graag iets meer informatie, zodat ik gericht antwoord kan geven. U kunt hiervoor vrijblijvend contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag