Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Goedemiddag,

Ik heb samen met mijn ex partner op 30-9-2016 een nieuwbouw woning gekocht. Nu zijn wij per 1-1-2018 uit elkaar. Bijgevoegd vindt u het samelevingscontract en de aanvullende verklaring mbt eigen investeringen.

De hypotheek die is afgesloten was 285k. Wij hebben afgerond samen 60k aan eigen middelen in het huis gestoken.

Uit de waardebepaling komt nu voort dat het huis 345k waard is.

Ik wil graag in het huis blijven wonen en heb al reeds een akkoord van de hypotheekverstrekker. Nu vraag ik mij af voor hoeveel ik mijn ex partner moet uitkopen en waar hij wettenlijk recht op heeft?

Klopt het dat dat zijn investering (20k) + helft van de overwaarde is? of zijn daar andere wettenlijke regels voor omdat ik een groter aandeel heb in de investeringen (bijna dubbel zoveel)?

En is hij daarbij ook verplicht mee te betalen aan de kosten die gemaakt gaan worden, denk aan notariskosten, hypotheekbemiddeling kosten en kosten van de waardebepaling van de makelaar?

ik hoop echt heel erg dat u mij hiermee kan helpen, want ik ben hier zelf niet in thuis en mijn omgeving ziet geen mogelijkheid tot helpen.

Wat u samen hebt afgesproken in de de samenlevingsovereenkomst en anders het investeringsbedrag . Dat geldt ook voor alle andere vragen, is het niet geregeld ; dan raad ik u aan een nieuwe aanvullende overeenkomst op te stellen mbt de verplichtingen die na het einde van de samenleving ontstaan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag