Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Beste,

Mijn vrouw en ik gaan scheiden.
Wij hebben geen ruzie dus hebben wij gekozen voor een Mediation Advocate. Twee advocaten leek ons veel duurder.
We hadden een midiation gevonden voor 3000 euro. Nu moeten we van de verzekering een advocaat meemen die is aangesloten FAS. Belachelijk maar goed anders vergoeden ze de 2000 euro niet. Dus wij iemand gezocht die is aangesloten bij FAS. Nu krijgen we een rekening van 6924 euro.
Mijn vraag: Is dit niet een beetje belachelijk hoog bedrag. Overal waar ik google naar de prijs van een echtscheiding komt +/- 3000 euro naar boven.
Haar uurloon is 175 euro. Lijkt mij niet overdreven hoog. Dus die 6924 vind ik heel veel geld. (of ze werkt gewoon heel traag.)

U kunt vragen en hebt recht op een gespecificeerde factuur. Overigens geldt dat de tegenprestatie moet voldoen aan uw ( objectieve) verwachtingen met betrekking de hoeveelheid uren die in een vergelijkbaar traject gestoken wordt.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik heb een gespecificeerde rekening. Maar voor een leek is het natuurlijk moeilijk te beoordelen en te controleren of dit redelijk is.
Dan is het ook nog eens zo dat wij de eerste consult twee uur hebben besproken hoe we elkaar hebben leren kennen. En hoe het zo ver is gekomen dat we nu gaan scheiden. Van dit verhaal is een heel verslag uit getypt. Iets wat mijn inziens totaal niet bijdraagt aan de scheiding. Maar ik zat daar ik een totaal andere emotionele toestand dan waarin ik nu verkeer. Het voelt echt alsof ik bedonderd word. En dat er misbruik word gemaakt van de situatie.


Ja dat klinkt wel alsof er nonsens consult is geweest, maar goed het gedrag van de advocaat moet conform zijn aan de regels van de FAS zie https://www.verenigingfas.nl/algemeen/gedragsregels en regels advocatuur http://regelgeving.advocatenorde.nl/content/6-financiele-regels

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag