Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Wij willen een op agrarisch gelegen grond woning + grond kopen. De boer is jaren geleden uitgekocht ivm de plaatsing van een hoogspanningsmast. De grond rondom de woning is ook verkocht. Voorheen hield deze boer runderen. Het is dus een agrarisch object waar de hoeveelheid grond veel te weinig is om actief te gaan boeren zeg maar. Wij willen ons in de reeds bestaande schuur gaan bezighouden met het kweken van overig pluimvee en inheemse cultuurvogels. Het bestemmingsplan zegt dat de bestemming agrarisch dient te zijn. Voldoen wij hier dan aan ? Wij hebben morgen een afspraak met het ondernemersplein van de gemeente, de betreffende afdeling van de gemeente reageert niet meer op onze vraag wat op dat perceel als agrarisch wordt verstaan. Heeft u een advies ?

Ik begrijp dat u e.e.a. ondernemingsmatig wil gaan opzetten. Hou er dan rekening mee dat onder agrarisch gebruik doorgaans wordt verstaan gebruik ten behoeve van de productie in de primaire sector. Indien u vogels gaat "produceren" voor verkoop aan derden of voor verkoop van hun eieren/kuikens aan derden, dan valt dit onder agrarisch gebruik (in de ruime zin van het woord). Indien u de vogels in hoofdzaak voor u zelf zult houden, dan zal sprake zijn van hobbymatig handelen en zal het gebruik (van schuur en woning) worden gezien in het verlengde van de functie wonen en dus waarschijnlijk strijdig zijn met het bestemmingsplan.

U schrijft ook: "De boer is jaren geleden uitgekocht ivm de plaatsing van een hoogspanningsmast. De grond rondom de woning is ook verkocht."
Meestal wordt in dit soort situaties "uitgekocht" om dat wonen nabij hoogspanningsmasten onwenselijk wordt geacht. In dat kader vraag ik mij af of wonen ter plaatse nog wel mag.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag