Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik huur een studio wat geen eigen wasmachine-aansluiting heeft. Er is echter wel een washok met wasmachine en droger. Ik betaal servicekosten voor o.a. gezamelijk gebruik van de wasmachine en droger, maar moet daarnaast ook 3 euro per wasbeurt betalen, omdat de machines werken met een muntapparaat. Mag dit? Mijns inziens betaal ik nu én servicekosten én gebruik wasmachine.

De servicekosten moeten onderbouwd kunnen worden met daadwerkelijke, redelijke kosten (de verhuurder mag er wel iets aan overhouden, maar het moet niet bedoeld zijn om op te verdienen) en deze horen gespecificeerd te worden als daarom gevraagd wordt. Vraagt u daarom eens naar een specificatie van de servicekosten. Het lijkt me dat machine-gebruik en - vervanging daar geen onderdeel van zullen zijn, maar wellicht zijn kosten opgenomen voor het beschibaar stellen van een algemene ruimte en zaken zoals verlichting en schoonmaak daarvan?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor het antwoord. In de servicekosten is opgenomen dat deze o.a. voor het gebruik van de wasmachine en droger is, maar nu dien je voor elke wasbeurt ook nog eeens 3 euro te betalen. Is dat dan wel toegestaan?


Dat lijkt me wat algemeen gesteld, ik zou om een nadere specificatie vragen. Daar hoort dan een begroting in te zitten met daadwerkelijke kosten.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Uw antwoord is mij niet helemaal duidelijk. Mijn vraag is concreet of het is toegestaan om per wasbeurt ook nog geld in rekening te brengen, moet daadwerkelijk 3 euro in een meter gooien, terwijl in de servicekosten is opgenomen "gebruik van wasmachine en droger".


Onder servicekosten wordt verstaan de vergoeding voor de in verband met de bewoning van de woonruimte geleverde zaken en diensten. Bij algemene maatregel van bestuur kunnen zaken en diensten worden aangewezen waarvoor de vergoeding moet worden aangemerkt als servicekosten, aldus art. 7: 237 lid 3 Burgerlijk Wetboek.

Alleen de kwestie is, wat wordt verstaan onder 'gebruik' van de wasmachine. Het kán zijn dat je een 'gebruiksvergoeding' moet betalen. Een gebruiksvergoeding ziet op een vergoeding / compensatie voor het gebruik van een zaak dat aan een ander toebehoort en waarbij er geen sprake is van huur.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag