Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Daarstraks even mijn auto voor mijn oprit geparkeerd, omdat het niet de moeite was om de auto IN mijn naastgelegen garage te zetten waar ik deze normaal gesproken altijd parkeer. De auto van mijn vriendin stond op dat moment op de oprit, vandaar dat ik mijn eigen auto dus niet óp de oprit kon parkeren. Tegen de avond stak er een prent onder mijn ruitenwisser (parkeren voor privé terrein, feitcode 397), wat toch wel de nodige verbazing opwekte. Ik neem toch aan dat het parkeren voor een eigen oprit gewoon is toegelaten?? Het gedeelte waar ik stond behoort nog tot het eigen terrein - hoewel dat stuk niet is afgebakend door een hek of iets dergelijks - maar behoort volgens het kadaster bij onze eigendom, dus ik was niemand tot last en heb ook niemand geblokkeerd.

Formeel gezien komt onze oprit uit op een openbare weg , maar eigenlijk wordt deze alleen gebruikt door de buurtbewoners. Het betreft namelijk een doodlopende steeg. Er is mogelijkheid om hiertegen in bezwaar te gaan (wat we ook willen doen!), maar toen ik dit binnen vriendenkring vertelde men dat het "lastig wordt als ik geen bewijs kan tonen dat de oprit was voorzien van een kentekenplaat van onze auto's dat zou rechtvaardigen dat onze eigen auto's daar morgen staan, ook al is dit privé terrein." Dit lijkt me toch erg bizar? Kan één van u hier enige toelichting over geven? Het lijkt me dat we deze boete succesvol kunnen aanvechten?

Als ik uw verhaal lees stond u dus geparkeerd op eigen terrein en niet op de openbare weg.
U kunt in mijn beleving zeer zeker bezwaar maken tegen deze door het openbaar ministerie opgelegde boete. Het parkeren op eigen terrein is niet verboden. Tijdens mijn rechtszaken heb ik meermaal dit soort zaken behandeld. Indien de boete hoog is te noemen dan kunt u dit zeker overwegen om bezwaar aan te tekenen.

Indien u daar hulp bij nodig hebt om uw bezwaar juridisch goed onderbouwd te zien kan ik u daarbij helpen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste,

Gezien de hoogte van het bedrag, had ik inmiddels al bezwaar aangetekend. De betalingstermijn van de boete is inmiddels (zo goed als) verstreken, dus ik vond het zeer raadzaam om alvast bezwaar aan te tekenen. Tot op heden heb ik nog geen enkele reactie ontvangen. In mijn optiek heb ik een vrij waterdicht bezwaar opgemaakt, zodat men geen enkele grond heeft om mij alsnog het gevorderde bedrag te laten betalen. Ik geef hieronder weer wat ik in mijn betoog heb neergepend.

Als één van de weinige in de buurt maak ik steeds gebruik van mijn eigen faciliteiten om mijn eigen auto en deze van de bezoekers te stallen, en niet van de openbare parkeerplaatsen in de straat. Wanneer het jaarlijkse dorpsfeest in de zomer plaatsvindt (aangezien dit een toeristische trekpleister is, en het feest bijgevolg ook steeds druk wordt bezocht), is het voor de bezoekers heel moeilijk de auto ergens te parkeren. Wanneer een onverlaat de auto dusdanig voor mijn garage en oprit zet, vind ik geen gehoor bij de politie en gemeente om deze te laten weghalen waardoor ik mijn auto ergens anders moet gaan neerzetten. Aangezien dit ook schriftelijk is gebeurd, heb ik de bewijzen hiervan bijgevoegd bij mijn bezwaar. En tenslotte wat u ook al aankaart: ik heb mijn auto op het bewuste moment inderdaad op mijn eigen terrein geparkeerd, alleen blokkeerde ik volgens de toelichting bij de feitcode een inrit. Maar het is dus wel mijn eigen inrit, maar blokkeerde verder helemaal niemand (behalve misschien de auto van mijn vriendin die op dat moment op de oprit stond). Ik vind het dus danig krom dat ik nu dus word beboet voor het parkeren voor mijn eigen inrit, en dat ik geen gehoor krijg wanneer iemand anders zijn auto voor mijn inrit en garage zet. Nog belachelijker is het boetebedrag van € 100, terwijl er echte overtredingen zijn waarvoor minder moet worden neergeteld of waar zelfs helemaal niet wordt gehandhaafd. Wellicht dat de politie / toezichthouders zich moeten gaan toelichten op échte overlast in plaats van de brave burger op die manier op de vingers te tikken.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag