Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo

Ik ben benieuwd wat de 'regels' zijn met betrekking tot een afbetaling van een minderjarige jongere aan HALT. Mijn zoon moet een behoorlijke schadevergoeding (1700)betalen vanwege een vernielingskwestie en zou dat in principe in 3 termijnen moeten betalen. Ik heb aangegeven dat we dat niet kunnen en heb kunnen regelen dat het 150,- per maand wordt. Maar nu ik daar langer over nadenk en het doel van HALT daarbij voor ogen houdt vind ik dat nog bijzonder. Mijn zoon zal dat met school en een klein bijbaantje niet kunnen opbrengen. Als wij dit als ouders (ook veel voor ons) moeten gaan voorschieten gaat het 'straf-doel' de 'leersituatie' en 'er last van hebben' totaal verloren en gaan wij als ouders met hem in de strijd komen over het terugbetalen aan ons. Nu hebben wij dus eigenlijk een probleem....
Zelfs TBS-ers mogen hun tonnen slachtofferschuld in een jarenlang traject afbetalen met bv 20,- per maand.
Waarom kan dat voor jongeren niet in een afspraak die hij zelf met HALT maakt geregeld worden? Kunnen jullie me hier iets meer over inlichten?

Het is zo, dat als uw zoon kan aantonen dat hij niet voldoende financiƫle draagkracht heeft dan is dat overmacht en kan hij een ander voorstel aanbieden. Men moet een vordering betalen naar draagkracht.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Oke helder. bij minderjarige dus ook?
Hij heeft enkel zijn zakgeld en soms een paar tientjes via een uitzendbureau als hij -naast school- tijd heeft om wat te doen aan een baantje... Hoe toon je zoiets aan?


U als ouder zijnde bent aansprakelijk voor de gevolgen die uw zoon uithaalt volgens de wet. Als u het niet kan betalen dan kunt u daar ook bezwaar op maken en een overzicht van in/uitgavenoverzicht toedienen als bewijslast.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag