Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Op mijn stoep staan vaak vrachtwagens. Ik heb klachten ingediend bij de gemeente maar er werd niets aan gedaan. Nu, bijna 3 jaar later komt er een hoorzitting. Ik heb alles kunnen onderbouwen met foto en videomateriaal (zo'n 50 verschillende) en wil gecompenseerd worden voor derving woongenot. De Gemeente atelt in het verweer dat de feiten niet zijn geconstateerd door een BOA en dat er daarom geen juridische grondslag is. Maar er komen hier nooit BOA's. Deze gaven aan dat ze maar met 4 mensen zijn voor twee gemeenten en daarnaast, om half 7 in de ochtend zijn er geen BOA's bereikbaar.

Wat een vervelende situatie. Ik vind het wat bevreemdend wat er gezegd wordt. U heeft namelijk wel klachten ingediend. Bij de gemeente. Dat geeft weer van een juridische grondslag.
Indien u er prijs op stelt kan ik uw zaak aan de hand van meer gegevens die u vast heeft beoordelen. Laat u mij dat maar weten.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Graag, tot nu toe heeft niemand kunnen helpen. Ook omdat dit tussen bestuursrecht en omgevingsrecht schijnt te vallen. Totnutoe worden we van het kastje naar de muur en terug gestuurd en krijgen we alleen te horen ' van de gemeente win je nooit.'


Dat klopt : u hebt een civielrechtelijke kwestie gebaseerd op burenhinder. Wel kunt u mogelijk aansluiting zoeken bij overtreding van een APV, dan kunt u om handhaving verzoeken en vervolgens een schadeclaim indienen als het bestuur niet tijdig reageert. Ik weet niet op welke grondslag u nu heeft bezwaar gemaakt?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag