Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


9 jaar geleden gescheiden. Toen convenant opgemaakt, waarin o.a staat dat hij mij in 8 jaar afbetaald. (Daarop staat ook een pandrecht). Nu heb ik het 8e jaar niet ontvangen. Verschillende mails, apps geschreven en ook 2 aangetekende brieven ter sommatie. Wat nu te doen? Deurwaarder (incassobureau) of advocaat? En indien advocaat, wat voor èèn.? (Familierecht?)

Ik hoop dat u uw rechten goed hebt voorbehouden en de rechtsvordering gestuit. Wat staat in een uitspraak van een rechter zoals een echtscheidingsbeschikking vanaf die datum opeisbaar en uitvoerbaar via de deurwaarder. Wat is uw pandrecht en maakt u daar gebruik van?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik heb een volledig convenant met alle zekerstellingen daarin beschreven. Daarin staat dat e.e.a opeisbaar is, nadat mijnheer èèn maand in gebreke is gebleven. Uw 2e zin snap ik in het geheel niet. W.b het pandrecht staat er in het convenant: Tot zekerheid van deze vordering zal door de man een pandrecht worden verleend op de vordering van zijn persoonlijke holding B.V op het moederbedrijf.
Het stille pandrecht kan worden omgezet in een openbaar pandrecht en worden uitgewonnen, als de man al dan niet toerekenbaar tekortschiet.


Dan in dat geval moet u uw ex aanmanen voor de achterstallige termijnen en stellen dat u in het uiterste geval uw pandrecht inroept immers dan is de man in verzuim of u gaat rechtstreeks met het verzuim naar de deurwaarder voor tenuitvoerlegging.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag