Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb online een aanvraag gedaan naar een private lease.
Ik werd uiteindelijk geaccepteerd, en de contracten zijn per mail naar mij verstuurd.
Echter ben ik gaan twijfelen en heb de contracten dus niet getekend en niet terug gestuurd. Hun handtekening staat er ook niet onder. Na steeds mailtjes of ik nu het contract getekend terug wilde sturen, heb ik na ongeveer 20 dagen gezegd dat ik te veel twijfel en van de lease af wil zien.
Nu ben ik, volgens degene waar ik mailcontact mee heb, verplicht de auto te leasen (of 35% boete te betalen van het bedrag dat open staat) omdat de wettelijke 14 dagen bedenktijd is verstreken.
Maar volgens mij gaan die 14 dagen pas in nadat ik getekend heb!! En ik heb dus nergens voor getekend. Of heb ik dit verkeerd en zit ik nu vast aan de leaseauto.

In beginsel heeft u gelijk en gaat de bedenktijd lopen na ondertekening van het contract. Echter dit hangt af van de algemene voorwaarden die u zou hebben ontvangen of geaccepteerd. Maar over het algemeen bent u niet gebonden aan het contract en hoeft u ook niet de boete te betalen.
Mocht u er samen niet uitkomen, neemt u dan direct en vrijblijvend contact met mij op voor hulp.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u wel voor uw snelle reactie.
Er staat op hun site bij stap 5 dat de lease pas definitief is na ondertekening van de contracten. In hun algemene voorwaarden kan ik er niets over terug vinden. Zij hanteren volgens mij de algemene voorwaarden thuiswinkel.


Dan bent u niet gebonden aan het contract. Mocht het bedrijf u toch de boete opleggen, neemt u dan vrijblijvend contact met mij op voor verdere hulp.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag