Stel vraag

Particulier


Geachte Heer/Mevrouw.

In September 2017 ontvingen wij van de ex-man van
Mijn vrouw een verzoek om verlaging van de kinderalimentatie.
Dit verzoek kwam van zijn advocaat een week nadat ik met mijn vrouw
Getrouwd ben.
In beginsel gaf de ex man aan dat mijn vrouw inmiddels een hoger inkomen heeft
Dan in de tijd van het convenant dat bij de scheiding opgemaakt was.
De reden van dit hogere inkomen is dat zij af zou zien van partner alimentatie
en door meer te gaan werken zij zichzelf in haar levensbehoefte zou kunnen voorzien.
Ten tweede gaf hij aan , omdat wij inmiddels getrouwd zijn, ik ook zou moeten meedragen
In de zorgkosten van hun kinderen. ( hier heb ik overigens niet direct bezwaar tegen).
Ten derde gaf hij ook als reden op dat hij vanwege een bedrijfs ongeval zijn huidige
Onderneming niet meer te kunnen voortzetten en deze heeft moeten staken.
Hij is vanaf April in vaste loondienst gegaan, bij een bedrijf waar hij zichzelf voorheen aan verhuurde als zelfstandig ondernemer. Hij voert hier dezelfde werkzaamheden uit die hij als
Zelfstandig ondernemer ook deed. Als zelfstandig ondernemer deed hij ook andere werkzaamheden als dat hij nu in loondienst doet, maar hij geeft aan dit nu hobby matig te doen.
Het netto inkomen van hem was als zzp’er gemiddeld €3000,- netto per maand, ten tijde van het
Convenant zelfs iets hoger. Nu hij in vaste loondienst is getreden is zijn inkomen vrijwel gehalveerd. Het was voor hem een bewuste keuze en heeft er niets aan gedaan om zijn inkomen proberen gelijk te houden met het inkomen dat hij had ten tijde van zijn eigen onderneming.
Het blijkt nu dat hij zijn onderneming niet gestopt heeft, de onderneming bestaat nog steeds en heeft hier buiten zijn loon uit vaste loondienst ook nog inkomen uit verkregen.
Hij heeft volgens ons willens en wetens getracht om via een hoorzitting onder zijn alimentatie verplichting proberen uit te komen, mede door te verzwijgen dat zijn bedrijf nog bestaat en er nog inkomen uit voort komen. Ook heeft hij geen openheid gegeven over zijn inkomen uit zijn onderneming, slechts een uitdraai van een laptop waar mee geknoeid zou kunnen zijn.
Hij gaf te kennen dat het inkomen uit zijn toch nog bestaande onderneming nu hobby matig zou zijn omdat daar toch zijn passie ligt.
Het verbaasde ons dan ook dat hij in een periode van 9 maanden , minimaal 161 keer werkzaamheden had verricht bij een klant, buiten zijn werk in loondienst( fulltime).
Kan iemand zomaar met veel onjuistheden en onvolledige bewijsvoering zomaar een hoorzitting aangaan en zodoende wij als tegenpartij op hoge kosten jagen?
De alimentatie betaling is ook al gestopt vanaf November ondanks dat er nog geen uitspraak gedaan is..
Het ia voor ons gelukkig de eerste keer dat wij met zoiets als dit te maken hebben, maar het verbaast ons wel dat iemand gewoon met wat uitprintten ( niet officieel ) een zaak kan beginnen.
Mijn mening is ook dat zaken zoals inkomens gewoon via de belastingdienst opvraagbaar moeten zijn door oftewel advocaten dan wel door de rechtbank en dat deze stukken dan naar beide partijen en de rechtbank moeten worden verstuurd zodat hier niet mee gesjoemeld kan worden.
Wij hebben hem een voorstel gedaan, maar hij ging hier niet mee akkoord , de rechtbank gaf hierbij aan dat dit waarschijnlijk een zaak voor het hof zou gaan worden omdat gezien het verschil tussen de partijen en na een uitspraak de ex-man in hoger beroep zou gaan.
Wat tot gevolg zal hebben dat beide partijen weer op hoge kosten gejaagd zullen worden.
Al dit alles heeft (nu al) flinke gevolgen voor de kinderen en dat is iets wat hem blijkelijk niet veel doet.

Opening van de boeken ,laten zien van aangiften belastingdienst, opgaven jaarinkomen en vermogen , andere administratie , had tijdens de rechtszaak door de advocaat gevorderd kunnen worden indien er toen al vermoedens waren dat er zaken werden verzwegen. Nu zal herziening moeten worden gevorderd of een nieuwe rechtszaak. Er staat wel een straf od het opzettelijk verzwijgen van te verdelen vermogen , namelijk dat de een de ander zijn deel moet geven. Raadpleegt u een advocaat opnieuw.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag