Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


En vriendin uit Aruba komt met 2 kinderen naar Nederland om hier te blijven. Ze heeft nog geen woning en logeert voorlopig bij ons. We hebben eigen huis en baan, geen uitkering. Wat kunnen de gevolgen zijn als ze bij ons is ingeschreven? Ze hoeft geen huur te betalen zolang ze geen baan heeft.

Er zijn in beginsel geen financiële gevolgen. Zolang er sprake is van een gescheiden huishouding u geen fiscaal en/of toeslagpartner bent dan maakt het voor de financiën niets uit. Het enige probleem is op het moment dat uw kennis niet weg wil dan is het moeilijk om hem of haar eruit te zetten. Dat moet u met elkaar goed regelen.

Met andere woorden: qua financiën houdt u uw inkomen en bezittingen (samen met uw partner) en houdt uw kennis eigen inkomen en bezittingen (te verdelen met zijn ex). Het heeft geen gevolgen voor kinderopvangtoeslag, kinderbijslag e.d. indien u die mocht ontvangt.
Uitkeringen en toeslagen worden namelijk gebaseerd op het toetsingsinkomen/ verzamelinkomen en het vermogen van de beide partners dus het inkomen en het bezit van uw logé/huisgenoot. Dat heeft hierop geen invloed.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag