Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo,

Sinds 1 september 2016 ben ik werkzaam bij een zorginstelling. Ik heb toen een 0-uren contract getekend van een half jaar (tot 1 maart 2017). Dit is het eerste en laatste contract dat ik getekend heb bij mijn huidige werkgever, waar ik dus nu nog steeds werkzaam ben (bijna 1,5 jaar). December jl. heb ik navraag gedaan over mijn contract, hoe dit zit en wat de bedoeling is aangezien ik na september 2016 nooit meer een contract heb gezien. Mij werd toen gezegd dat ik per januari 2018 een uren-contract zou krijgen. Tot op heden nog geen contract gezien en voor zover ik weet werk ik al 1,5 jaar op basis van 0-uren. Wat zijn mijn rechten hierin en wat kan ik hiermee?

Daarnaast wordt er van mij verwacht dat ik werk in mijn eigen tijd. Hiermee bedoel ik dat wanneer ik overuren maak, rapportages buiten werktijd schrijf, plannen thuis schrijf, thuis activiteiten voor mijn werk organiseer etc. dit allemaal in mijn eigen tijd doe, ik krijg hier niets voor betaald. Ik heb ook vrijwel geen momenten om dit wel tijdens werktijd te doen. Mag mijn baas dit van mij verwachten? En wat zijn mijn rechten hierin?

Bedankt alvast!

Beste, omdat u na het einde van uw contract bent blijven werken en betaald krijgt voor uw werk en uw werkgever gezag heeft over u, en uw werkgever niet heeft aangegeven dat dat niet is toegestaan, wordt er vermoed dat er sprake is van een arbeidsovereenkomst.

Het is wel raadzaam om met uw werkgever een gedegen arbeidscontract op te stellen. Op die manier legt u uw rechten en plichten, maar ook de verwachtingen van uw werkgever en u als werknemer vast. Dat is belangrijk. U kunt daarin namelijk ook afspraken vastleggen over het werken in uw eigen tijd, zoals u dat noemt. Dat u overwerk wel krijgt uitbetaald of dat u tijd voor tijd krijgt.

Ik adviseer u te vragen aan uw werkgever om een arbeidscontract met u op te stellen. Ik wil dat contract wel voor u nakijken op juistheid en volledigheid. Belangrijk is dat u niets over het hoofd ziet waar u recht op heeft.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag