Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hallo,

Mijn vriend en zijn ex zijn een aantal jaren geleden uit elkaar gegaan. De omgangsregels en allimentatie zijn toen goed en duidelijk berekend en oo papier gezet (zij werkte toen nog fulltime)
Om het weekend zou mijn vriend de kinderen krijgen. Zij brengt ze bij ons, mijn vriend brengt ze weer terug.
Het ene weekend van vrijdag tm zondag, het andere weekend (pas) zaterdag en zondag.
We hebben voor dit jaar het voorstel gedaan om t nu elke keer vanaf vrijdag te doen.

Nu is zij erg dwingend en laat ze ins verder geen keuze, want ze wil niet communiceren, alleen via mail of app. Dat is niet te doen.
Ze verlangd nu van ons dat we de kinderen op vrijdag middag uit school halen, en op maandagmorgen weer naar school brengt.
En ze eist meer allimentatie (ze werkt niet meer sinds ze bij haar nieuwe vriend is)
Ook wil ze in de zomervakantie dat ze 2 weken bij ons zijn dan weer 1 week bij haar en dan 1 week weer bij ons... dit is voor ons werk niet te realiseren, en wij willen graag 3 weken aansluitend vakantie...
maar ik denk dat ze dit zo wil omdat haar vriend met zijn ex dit zo geregeld heeft, maar die hebben een hele andere omgangsregeling
En daarbij, wij willen ons niet aanpassen aan zijn regeling, wij hebben hier immers niets mee te maken.
Haar vriend wil ook niet met ons communiceren.
We staan met de rug tegen onze muur.

Wat kunnen we doen?

De omgangsregeling en de alimentatie zijn vastgesteld. Hier moet dus aan gehouden worden door beide partijen. Indien een van de partijen de omgangsregeling wil wijzigen kan dit door instemming van de andere partij of door een uitspraak van de rechter. In dit geval is er geen sprake van een drastische verandering waardoor de omgangsregeling moet worden aangepast. Het is al die tijd zo goed gegaan. Het feit dat vriend van de ex-partner een andere omgangsregeling heeft met zijn ex-vriendin is op zichzelf geen reden om de omgangsregeling te wijzigen.

De eerste stap is een mediator. Zeker gezien het feit de ex-partner niet wil communiceren. Bij een mediator zal dit wel moeten en vaak lukt het om er op deze manier uit te komen.
Indien dit niet lukt zal de stap naar de rechter gedaan moeten worden. De rechter zal altijd het belang van de kinderen voorop stellen. De kinderen zijn aan de huidige omgangsregeling gewend en een nieuwe omgangsregeling zal voor onrust kunnen zorgen. Indien er geen wijziging in de situatie is van de ex-partner waardoor het echt nodig is om de omgangsregeling te wijzigen zal dit dan mijns inziens ook niet gebeuren.

Wat betreft de alimentatie. Het kan zo zijn dat als dit bij de rechter komt de alimentatie wordt gewijzigd en wordt verhoogd. De alimentatie wordt gewijzigd indien er sprake is van gewijzigde omstandigheden. Indien een van de partijen minder gaat verdienen moet dit wel buiten de eigen schuld om zijn. Een ex-partner die zelf minder is gaan werken, of zelfs helemaal niet, kan niet vragen om meer alimentatie. Een rechter zal dit echter altijd per geval bekijken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag