Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte heer/mevrouw,

naast me gaat en is een projectontwikkelaar aan het bouwen. op 50 cm van mijn garage die 5x10 meter is hebben ze over de gehele lengte van de garage 1 meter diep de aarde weggegraven. totale gat is ca 10x5x1 meter. Dit voor de fundering van de woning naast me.

mijn broer gaf me gisteren aan dat dit niet onder risico kan en dat ze volgens hem " damwanden moeten plaatsen " om het zand niet onder mijn graag vandaan te laten zakken. Vooral omdat er veel water staat... volgens heb grote kans op verzakken garage.

klopt dit? is een aannemer verplicht die damwanden te plaatsen? ze ( aannemer) heeft het daar met ons nooit over gehad. waar licht het risico en we is aansprakelijk?

wat te doen nu?

ik hoor graag uw reactie.

Ik ben geen bouwkundige, dus of uw buren "gevaarlijk" bouwenkan ik niet beoordelen. Ik adviseer u om de gemeente te verzoeken om te komen controleren of conform de bouwvergunning en eventeule andere voorschriften te werk wordt gegaan.

Legt u verder alles zo goed mogelijk (beeldmateriaal / deskundige rapportage !) vast.

U kunt de eigenaar van het buurperceel aanschrijven, uw zorgen melden en aangeven dat u de eigenaar aansprakelijk houdt voor schade welke uw eigendommen mochten lijden als gevolg van deze wijze van werken door (de aannemer van ) de ontwikkelaar.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag