Stel vraag

Particulier


Op de rekening van mijn cliƫnt is beslag gelegd door een deurwaarder. Ondanks de stukken die mevrouw heeft opgestuurd en telefoontjes die zij heeft gepleegd, blijft men bij het standpunt dat zij de beslaglegging niet ongedaan maken.

Mijn probleem is echter als volgt. Mevrouw heeft een PersoonsGebonden Budget (PGB) en ik ben haar zorgverlener. Ik krijg betaald voor de uren zorg die ik verleen. Elke maand stort haar zorgverzekeraar het geld hiervoor op mevrouw haar rekening en zij is verplicht dit weer aan mij over te maken. Door de beslaglegging heeft zij maar een deel hiervan aan mij kunnen geven. Ondanks vele verzoeken van mevrouw uit, weigert de deurwaarder om de rest van het uitstaande bedrag beschikbaar te maken.

Ik vind het vreemd, dat dit zomaar kan? Even op Google kijken en je vindt al snel dat een PGB onder Beslagverboden valt en dat het wettelijk is bepaald dat door een deurwaarder hier geen beslag op mag worden gelegd. Het valt onder kredietruimte.

Aangezien het om een bedrag gaat van Euro 1720,00 en ik ook mijn vaste lasten heb, wordt dit nu wel een vervelende situatie. Is er iets wat ik nog kan doen?

Slechts het niet opgenomen gedeelte van een PGB budget valt niet onder het beslag. Is het PGB uitgekeerd aan de zorgbehoevende dan valt dit doorgaans wel onder het beslag.
Vaak kan een brief van een jurist de zaak vlot trekken. Neemt u desgewenst direct en vrijblijvend contact met mij op voor verdere hulp.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag