Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik ben als ZZP'er na mijn stage gaan werken bij een klein bedrijf als fotograaf. Ik heb hier ongeveer 13 maanden (met veel plezier) gewerkt (ongeveer 16 uur per week). Er is nooit een contract getekend o.i.d. Vorige week ben ik via een telefoontje op de hoogte gesteld dat ze moeten bezuinigen dus geen werk meer voor me hebben. Dit bedrijf werkt over het algemeen met stagiaires dus waarschijnlijk ben ik daarom te duur.

Heb ik nog enig recht m.b.t mijn ontslag bij dit bedrijf?

De vraag die moet worden beantwoord is of u in loondienst werkte of als opdrachtnemer, dat laatste ligt meer in de lijn van uw verhaal als zzp-er maar het hoeft niet . Het hangt van de omstandigheden af, het werk dat u moest uitvoeren, in welke mate u eigen inbreng had, meer dan uw professionaliteit, dus ook artistiek. Moest u een bepaalde opdracht uitvoeren en bent u daarom aangenomen ? En is deze inmiddels vervuld? Of, is er een tijdseenheid afgesproken? Het zou kunnen zijn dat de opdrachtgever schadevergoedingsplichtig is jegens u omdat er op onrechtmatige wijze een overeenkomst eenzijdig is opgezegd.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Allereerst pardon voor mijn late reactie, de mail van Rechtswinkel was in de spamfolder beland.

Ik was gewoon een onderdeel van het team en voerde de opdrachten uit die mij voorgeschoteld werden. Eigen inbreng was er niet en er was ook geen tijdseenheid afgesproken. De werkzaamheden lopen nu nog steeds door. Echter heb ik geen contract getekend o.i.d.

Hoe kan ik het beste uitzoeken of ik recht heb op die schadevergoeding?

Met vriendelijke groet,

J


Er is wel degelijk sprake van een arbeidscontract , en omdat er verder niets is bepaald, van onbepaalde tijd. Dus u moet uw ontslag aanvechten en u moet u bereid stellen de bedongen arbeid te ( blijven) verrichten.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag