Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte,

In mijn contract staat dat ik een aantal keren per jaar naar het buitenland moet voor werkzaamheden, voornamelijk in de VS. De werkzaamheden bestaan uit een stukje onderhoud en voornamelijk verkoop van producten. Ik ben in ruim een jaar tijd 5 keer op en neer naar de VS gegaan, en de laatste keer (voorjaar 2017) heb ik een waarschuwing ontvangen en nu staat er een kruis in mijn paspoort en is het maar de vraag of ik nog zonder visum naar de VS kan.
Mijn werkgever wilde een B1 visum aanvragen, zodat ik weer in de VS zou kunnen werken. Echter heb ik zelf wat onderzoek gedaan en denk ik dat de werkzaamheden die ik zou moeten uitvoeren niet mogen op een B1 visum.
Dit heb ik aangegeven en hierop wordt mijn contract niet verlengd en ben ik per direct op non-actief gezet.
Ik heb echter nooit klachten gehad over mijn functioneren, klanten waren juist heel positief. Ook heeft mijn werkgever mij afgelopen zomer een contract voor onbepaalde tijd beloofd, een belofte die dus nu niet na wordt gekomen. Wat zijn mijn rechten hierin?

Geen prettige situatie voor u als ik het zo lees.
Wat belangrijk is om helder te krijgen wat er precies is afgesproken in uw arbeidscontract. Met name het aantal reizen en wat van u verwacht wordt.

Dat u op non actief wordt gesteld op slechts een mededeling van uw kant over een werkwijze dat lijkt mij strijdig met de wet. Daar is wel meer voor nodig.

Daarnaast de vraag over de toezegging van een contact. Belangrijk om na te gaan wat u daarover heeft afgesproken en is dat vastgelegd. Kortom: wat is er op schrift gesteld.

U dient deze zaken goed na te gaan. Kijk uw contract er goed op na.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag