Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Goedemiddag, in 2012 onze woning gekocht. Het betreft een oud pand. Er waren een aantal scheuren in de muren aanwezig. Deze hebben we weg laten werken. Wij wisten dat het eventueel weer zou kunnen kunnen komen, omdat het oude scheuren zijn.
Door aanpassingen in wegennet rondom in onze gemeente om vrachtverkeer te mijden in het centrum. Krijgen wij nu veel meer zwaar verkeer langs ons woonhuis. Wonen aan een doorgaande weg waar een limit van 50 geld. Vlakbij cira 50 meter zit een drempel, deze drempel is voor auto,s niet snelheids verminderd. Men gaat er vol gas over, helaas ook vaak het zware vrachtverkeer. Door toename van het verkeer zijn de scheuren er weer en ze worden steeds gekker. Je voelt ook de trilling van het vrachtverkeer. Ik heb de gemeente hierop aangesproken en zij geven aan dat chauffeurs die onze doorgaande weg als sluiproute nemen dat zij daar niks aan kunnen doen. Ook geeft de gemeente aan dat zij niet verplicht is om een vooronderzoek te hebben gedaan voordat de drempel werd geplaatst. Chauffeurs gaan op het laatst op de remmen voor de drempel of er vol gas overheen. Dit zorgt voor overlast.
Op advies van de gemeente hebben wij tegels rondom het pand weg gehaald. Dit werkt natuurlijk niet. Ook geeft de gemeente aan dat er misschien iets mis met onze fundering... raar dat wij alleen last hebben als er vrachtverkeer langs komt. De gemeente geeft aan dat wij een onafhankelijk bureau kunnen inschakelen. Als dan blijkt dat het aan het vrachtverkeer ligt, dan willen ze wel met ons in gesprek gaan. Alleen deze bureaus zijn vrij prijzig... is er nog een ander manier?

Er zal inderdaad een deskundigenonderzoek moeten worden ingesteld. Maar als het straks zo blijkt het de gemeente schuldig is, dan kunnen deze kosten verhaald worden op de gemeente. Daarentegen, had de gemeente wel degelijk een onderzoeksplicht daar het om een oude woning betreft in de omgeving.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag