Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste,

Ik heb mij aangemeld voor een EHBO-cursus voor Gastouders bij een bedrijf, hier speciaal een datum op korte termijn gereserveerd i.v.m. een geplande operatie en het daarna meteen te kunnen beginnen als gastouder.

Nu werd deze cursus vandaag geannuleerd i.v.m. te weinig aanmeldingen. Echter de nieuwe voorgestelde datum is pas ruim een maand later.

Nu heb ik telefonisch contact met het bedrijf gezocht om deze cursus te annuleren en deze dan elders te volgen, (voor mijn operatie). De dame aan de telefoon gaf aan dit per mail te moeten doen.

Na een mail te hebben gestuurd met de annulering en het verzoek op terugstorten van het cursusgeld, kreeg ik het antwoord "Pas nadat wij 3 keer uw praktijksessie hebben verplaatst heeft u recht op restitutie van het cursusgeld."

Als ik dit goed lees krijg ik, als ik zelf annuleer nooit mijn geld terug dat terwijl zij de datum hebben gewijzigd.

Kan dit zomaar? of sta ik in mijn recht en kan ik het het cursusgeld wel terugvragen?

In beginsel dient u te worden gecompenseerd als de wijziging is te wijten aan het bedrijf. De algemene voorwaarden kunnen hier meer over bepalen. Nu er een andere datum is bepaald waarop u niet kunt en geannuleerd hebt, wordt dit gezien als een annulering van uw kant. Er mogen eisen worden gesteld bij de annulering. Ik raad u aan met het bedrijf in gesprek te gaan voor een alternatief of de datum indien mogelijk op te schuiven naar de toekomst.
Voor meer info of hulp kunt u desgewenst direct en vrijblijvend contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag