Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Hallo,


Ik heb een vraag over het verstrekken van mijn persoonsgegevens aan derde, door mijn huisarts. Een paar weken geleden heb ik een brief ontvangen van mijn huisarts over een afspraak. Hier zou een vervolgbrief op komen. Deze eerste brief heb ik netjes thuis op mijn eigen adres ontvangen.

De tweede brief is echter naar mijn vader verstuurd, met hem (volledige naam) als geadresseerde, maar vol met mijn persoonlijke én medische gegevens. Zo staan onderandere mijn naam, geboortedatum én volledige BSN op de brief vermeld, samen met medische gegevens.

De huisartsenpraktijk heeft duidelijk wel mijn juiste adres in het bestand staan, gezien zij mij de eerste brief wel hebben kunnen toesturen, maar ook omdat de brief niet een verkeerd adres had maar ook gericht was aan mijn vader vind ik dat nogal frapant. Ik ben 26, dus mijn vader heeft sowieso al een lange tijd niets meer te maken met mijn zorg.

Mag de huisarts deze informatie zomaar verstrekken aan mijn vader? Waar kan ik hen op aanspreken? (los van mijn persoonlijke gevoel)

Uw huisarts mag niet zonder uw toestemming de informatie verstrekken aan uw vader. De huisarts heeft een zorgplicht en geheimhoudingsplicht en dient zich daaraan te houden. Heeft u "schade" als gevolg van de handeling van de huisarts dan kan deze tuchtrechtelijk worden aangesproken. U dient wel goede bewijzen te hebben.
Voor meer info of hulp kunt u desgewenst direct en vrijblijvend contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag