Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Goedenavond
De huurder van de kantoorruimte gaat weg en ik heb meerdere malen zonder succes een bezichtiging proberen te plannen maar de huurder weigert elke keer met als reden dat hij erbij aanwezig wilt zijn en niet kan.
Ik weet dat ik recht heb op bezichtigingen met uiteraard voorafgaande mededeling / bericht aan de huurder.
Mag ik de bezichtigibgen uitvoeren zonder toestemming en / of aanwezigheid van de huurder?
Alvast bedankt.

U mag helaas niet de kantoorruimte betreden zonder toestemming van de huurder. Wat u wel kunt doen is wachten tot het moment dat de huurperiode is beëindigd. U maakt dan de balans op. De huurder kan zich niet onttrekken aan zijn verplichtingen. Is er niets overeengekomen m.b.t. de staat van het gehuurde, dan moet de ruimte in oorspronkelijke staat opgeleverd worden. Gebeurt dit niet, dan kunt u de huurder hier alsnog op aanspreken.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw reactie. Sorry alvast dat ik aandring. Maar bij wet staat dat de huurder verplicht is tot bezichtiging met voorafgaande medeling plus in het contract staat dit ook met een minimum van twee werkdagen in de week. Het gaat hier om een bedrijfsruimte overig. Dus geen winkel of woonruimte. Het mag toch niet zo zijn dat hij alle bezichtigingrn kan weigeren omdat hij aanwezig wilt zijn en daarom nooit in de gelegenheid is. Alle voorstellen tot bezichtigingen op alle tijden worden geweigerd. Zelfs dan mag ik de ruimte niet betreden?
Alvast bedankt


Bedoelt u een eindbezichtiging of een bezichtiging met potentiele huurders? Ook deze vraag m.b.t. de bepaling in het contract.

Ik ben uitgegaan van een eindbezichtiging. In het tweede geval heeft u het recht om met voorafgaande mededeling aan de huurder, de woning te betreden voor bezichtiging. De huurder is verplicht hieraan mee te werken.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Zie volgend bericht


Reactie van de vraagsteller

Ja het gaat om bezichtigingen met potentiële nieuwe huurders.
De huidige huurder zegt dat de ruimte alleen bezichtigd mag worden als hij aanwezig is en dat hij daarin in zijn recht staat. En dat de ruimte niet betreden mag worden zonder zijn toestemming. Anders is dit reden voor ontbinding en dreigt hij met een rechtzaak.
Vraag 1: Is dat zo?
Ik vraag dat omdat alle voorstellen tot bezichtigingen worden geweigerd omdat hij niet kan. En dus de ruimte aan niemand kan laten zien dan wel afspraken hiervoor inplannen.
In het contract staat dat de huurder verplicht is de gelegenheid te geven tot bezichtiging met voorgaande mededeling en minstens 2 werkdagen per week.
Mag ik de ruimte met potentiële nieuwe huurders bezichtigingen zonder toestemming?
Alvast bedankt.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag