Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ik heb 17 jaar geleden in Belgiƫ een maagband laten plaatsen. Dit moest ik zelf betalen. Ik had een mooi gewicht.9 maanden geleden kreeg ik last van mijm slokdarm en de maag en lever arts vond dat ik per direct mijn maagband leeg moest laten halen. Hij verweest mij door naar NOK in den haag. Daar lukt het niet. Aan de linkerkant zit een resevaatje waar ze vloeistof in kunnen spuiten of er uit halen zodat hij wat wijder wordt. Dit moest om mijn slokdarm rust te geven. NOK heeft mij toen door verwezen naar het groene hart ziekenhuis in Gouda. Daar lukte het ook niet. Ik heb toen een gesprek gehad met een chirurg. Hij zei toen dat mijn resevaatje gekanteld was dus ze konden niet bij het gaatje om leeg te halen. Het resevaatje was gekanteld. Dus ze konde hem weer terug plaatsen maar omdat ze liever willen dat mensen hun bandje laten vervangen door een maagverkleining. En dat wilde hij bij mij ook doen. Ik moest terug naar NOk voor vooronderzoeken. Ik heb ING er gesprek meerdere malen gevraagd weet u het zeker dat ik die operatie krijg want anders wil ik dat me maagbandje wordt hersteld dan kan ik hem weer aanlaten trekken zodra me slokdarm tot rust is gekomen. Nee het was zeker ik zou 6 weken later geopereerd worden geen probleem. Meerdere keer heb ik gezegd als u het zeker weet want ik wil hem niet kwijt want ik weet van me zelf dat ik weer dik wordt als hij er uit moet. Hij heeft toen niet alleen het slangetje van het resevaatje naar mijn maagband doorgeknipt maar het hele resevaatje er uitgehaald. Die was eind sept en ik heb mijn operatie nog niet gehad. Bij die voor onderzoeken kwamen ze ineens met allemaal dingen. Ze wilde me testen voor slaap abneu. Dit omdat ik slecht slaap maar ik was net me baan kwijt en zat zonder geld en inkomen. De onderzoek in het slaapcentrum was goed. En nu zeggen ze dat ze denken dat ik de operatie niet aan kan omdat ik een eetstoornis heb. Dit heb ik niet tuurlijk eet ik te veel anders had ik nooit een maagbandje van 15.000 gulden hoeven nemen. Ik ben nu weer heel veel aangekomen en als ik solliciteer moet ik meldde dat ik zit te wachten op een operatie dus wordt nergens aangenomen. Ik heb heel veel meegemaakt de laaste maanden maar kruip er zelf weer uit. Ik ben niet labiel ofzo ondanks alles. Maar ik kan die operatie wel aan. Alles is goed. Ze willen een rapport van parnassia dat ik geen eetstoornis heb. Maar daar aanmelden duurt maanden dat je aan de beurt ben. Ik ben kilo's aangekomen en heb er last van. Mijn vraag is kan ik die operatie opeisen? En anders wil ik dat ze mijn maagbandje weer herstellen. Als ik dit had geweten had ik nooit ingestemd ze hebben me gewoon voorgelogen. Hij heeft toegezegd. Als die jaren is weg gegooid. Kan ik hier iets mee? Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen als dit nog langer duurt moet ik wel naar parnassia

Beste, wat een vreselijk nare situatie is dit voor u. U heeft het gevoel dat u niet serieus wordt genomen en aan uw lot wordt overgelaten. U wilt geholpen worden, dat begrijp ik.

U heeft gemeld dat de arts het reservevaatje van uw maagband heeft doorgeknipt in de veronderstelling dat de operatie zou kunnen plaatsvinden. Op basis van nadere medische onderzoeken blijkt dat u toch niet in de gezondheidstoestand verkeerd die de arts graag wil om de operatie uit te voeren. Dat kan een reden zijn voor de arts om de operatie uit te stellen. Anders neemt de arts een te groot risico dat er iets fout gaat bij de operatie.

Maar u heeft ook medische klachten gekregen als gevolg van een ingreep van de arts met betrekking tot uw maagband. U kunt dit zeker melden aan de arts en vragen om een redelijke oplossing. De arts dient u de nodige zorg te geven die u nodig heeft. Het kan niet zo zijn dat u nu met gezondheidsklachten moet leven omdat de operatie niet door kan gaan.

U kunt altijd contact opnemen met mij voor een vrijblijvend eerste gesprek. In dat gesprek kan worden nagegaan wat ik voor u kan beteken. Het staat u vrij om contact met mij op te nemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik snap dat de arts onderzoeken moeten doen. Maar ze komen met problemen die ik heb door het slikken van medicijnen vanwege mijn slokdarm. Maar als ik niet geopereerd wordt moet ik die medicijnen slikken. Ik heb in gesprekken gezegd dat ik ongezond at omdat met een maagbandje eten heel moeilijk was. Zoals brood rijst vlees. De chirurg zelf heeft gezegd dat het nornaal is bij mensen die ee. Maagbandje hebben heel moeilijk kunnen eten en de dingen die ze kunnen eten chips chocola eten. Dat heeft hij ook toegeven. Ik heb bij hun verteld dat ik dat ook deed en hun hebben daar op uit gemaakt dat ik een eetstoornis heb. Dus ze hebben me naar parnassia gestuurd voor een rapport en behandeling . Ik heb een intake gehad maar het gaat allemaal nog maanden duren want hun zeggen dat ik dan maar die behandeling moet krijgen. Maar ik heb geen eetstoornis. Ik spuug niet ik eet niet overdreven veel. Ze denken dat ik een labiel iemand ben. Ik heb heel veel meegemaakt en ben altijd over boven opgekomen. En ik ga geen therapie nemen voor iets wat ik niet. Geef dat geld uit aan iemand die het kan gebruiken . Tuurlijk ben ik nu onwijs veel aangekomen ik heb 17 jaar haast niks kunnen eten en toen een paar maanden haast niks kunnen eten vanwege mijn slokdarm dus als je ineens weer alles kan eten dan kom je veel aan. Ik heb hun eerlijk verteld dat mijn bandje door geknipt werd dat ik heel veel brood at omdat ik 17 jaar lang geen hap brood heb gegeten . 17 jaar geen vlees. Mijn lichaam heeft jaren heel weinig gehad. Ik heb nooit 1 min moeite gehad met het feit dat ik dat niet kon eten dat deed me niks. Maar ik heb wel dat steuntje in de rug nodig. Ik wilde me bandje gewoon houden maar hij wist het zeker. Ik ben sinds 1 nov mijn baan kwijt en omdat mij was beloofd dat ik binnen 6 welen die operatie was beloof ben ik niet aangenomen bij een baan. En ik moet het ook wel melden want dat ben je gewoon verplicht. Dus ik kan niet werken en ik wordt steeds dikker als ik dit had geweten had ik nee gezegd. Ik heb toen heel hard gewerkt en gespaard om die operatie te bekostingen. En ik zie het als of ze mijn eigendom af gepakt. Klinkt kinderachtig maar dat maagbandje is van mij. Ik heb 17 jaar moeten afzien veel moeten laten ik heb veel gesport en nu ben ik helemaal terug bij af. Ik moet helemaal op nieuw beginnen. Ik schaam dat ik weer zo dik ben geworden ik ga liever niet naar buiten ik ga niet naar vrienden omdat ik gewoon weer dik ben. Ik wil die operatie of ik wil dat ze het resevaatje terug plaatsen. Ik wil en kan niet langer wachten en parnassia gaat maanden duren die willen natuurlijk geld verdienen. Dat gaat maanden duren. Ik ben zo dood ziek en verdrietig dat ik die man geloofd heb dat ik er in mee ben gegaan. Ik heb zoveel spijt. Ik hoop echt dat iemand iets kan doen.


Reactie van de vraagsteller

Goedeavond. Ik snap dat de arts onderzoeken moeten doen. Maar ze komen met problemen die ik heb door het slikken van medicijnen vanwege mijn slokdarm. Maar als ik niet geopereerd wordt moet ik die medicijnen slikken. Ik heb in gesprekken gezegd dat ik ongezond at omdat met een maagbandje eten heel moeilijk was. Zoals brood rijst vlees. De chirurg zelf heeft gezegd dat het nornaal is bij mensen die ee. Maagbandje hebben heel moeilijk kunnen eten en de dingen die ze kunnen eten chips chocola eten. Dat heeft hij ook toegeven. Ik heb bij hun verteld dat ik dat ook deed en hun hebben daar op uit gemaakt dat ik een eetstoornis heb. Dus ze hebben me naar parnassia gestuurd voor een rapport en behandeling . Ik heb een intake gehad maar het gaat allemaal nog maanden duren want hun zeggen dat ik dan maar die behandeling moet krijgen. Maar ik heb geen eetstoornis. Ik spuug niet ik eet niet overdreven veel. Ze denken dat ik een labiel iemand ben. Ik heb heel veel meegemaakt en ben altijd over boven opgekomen. En ik ga geen therapie nemen voor iets wat ik niet. Geef dat geld uit aan iemand die het kan gebruiken . Tuurlijk ben ik nu onwijs veel aangekomen ik heb 17 jaar haast niks kunnen eten en toen een paar maanden haast niks kunnen eten vanwege mijn slokdarm dus als je ineens weer alles kan eten dan kom je veel aan. Ik heb hun eerlijk verteld dat mijn bandje door geknipt werd dat ik heel veel brood at omdat ik 17 jaar lang geen hap brood heb gegeten . 17 jaar geen vlees. Mijn lichaam heeft jaren heel weinig gehad. Ik heb nooit 1 min moeite gehad met het feit dat ik dat niet kon eten dat deed me niks. Maar ik heb wel dat steuntje in de rug nodig. Ik wilde me bandje gewoon houden maar hij wist het zeker. Ik ben sinds 1 nov mijn baan kwijt en omdat mij was beloofd dat ik binnen 6 welen die operatie was beloof ben ik niet aangenomen bij een baan. En ik moet het ook wel melden want dat ben je gewoon verplicht. Dus ik kan niet werken en ik wordt steeds dikker als ik dit had geweten had ik nee gezegd. Ik heb toen heel hard gewerkt en gespaard om die operatie te bekostingen. En ik zie het als of ze mijn eigendom af gepakt. Klinkt kinderachtig maar dat maagbandje is van mij. Ik heb 17 jaar moeten afzien veel moeten laten ik heb veel gesport en nu ben ik helemaal terug bij af. Ik moet helemaal op nieuw beginnen. Ik schaam dat ik weer zo dik ben geworden ik ga liever niet naar buiten ik ga niet naar vrienden omdat ik gewoon weer dik ben. Ik wil die operatie of ik wil dat ze het resevaatje terug plaatsen. Ik wil en kan niet langer wachten en parnassia gaat maanden duren die willen natuurlijk geld verdienen. Dat gaat maanden duren. Ik ben zo dood ziek en verdrietig dat ik die man geloofd heb dat ik er in mee ben gegaan. Ik heb zoveel spijt. Ik hoop echt dat iemand iets kan doen. Patricia



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag