Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb de volgende vraag; ik werk als huishoudelijke hulp in de thuiszorg. Heb een contract van 16 uur. Met mijn eigen cliënten kom ik tot 15,5 uur per week. Daarnaast kan ik soms invallers doen.
Maar kom dus officieel per 4 weken 2 uur in de min als ik in die periode niet gevraagd ben voor inval.
In november 2017 had ik een functioneringsgesprekje en heb toen gevraagd of het allemaal oké was met aantal uren. Er werd gezegd dat dit door de administratie in de gaten word gehouden en als er minuren zijn dat tijdig word doorgegeven.
Nu krijg ik begin februari 2018 een mail dat ik nog minuren heb staan van 2017. Over heel 2017 zijn dat 16 minuren. Met de vraag of hoe ik dit ga oplossen, of ik extra uren kan doen.
Mijn vraag is; kunnen ze in feb 2018 nog met minuren uit 2017 komen.
Zijn deze niet in januari vervallen?

Groet v.

Een werkgever mag niet met minuren werken. Indien u om welke reden dan ook minder uren kunt draaien dan is uw werkgever daar zelf verantwoordelijk voor.
U hoeft dus deze uren niet in te halen.

Beoordeel dit antwoord:

De CAO Thuiszorg kent een speciale regeling m.b.t. minuren. Ik zou dan ook in de CAO kijken. Dit kan een afwijkende regeling hebben to.v. de wet. Albersen geeft alleen het wettelijke systeem weer.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik kan er niets over vinden in de cao. Daaromvraag ik het hier.


In Collectieve Arbeidsovereenkomst voor de Verpleeg-, Verzorgingshuizen, Thuiszorg en Jeugdgezondheidszorg 2016 - 2018 kom je nergens het woord minuren tegen.
In de CAO staat niets vermeld over minuren. Wel over meeruren. Dat is aan een maximum gebonden.

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag