Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Mijn zoon moest van de tandarts een beugel hebben. Na een jaar dragen mocht de beugel van de orthodontist er al uit, hij kreeg toen een nachtbeugel. Dit vonden wij geen goed idee omdat wij nog geen positief resultaat zagen en hebben de orthodontist hierop aangesproken. Zijn antwoord was dat de nachtbeugel het verder zou gaan corrigeren. Na ca. een jaar de nachtbeugel gedragen te hebben mocht deze er ook uit echter zonder een goed gebitsresultaat. Inmiddels heeft de orthodontist de tandartspraktijk verlaten. Nu hebben wij de tandarts gezegd dat wij niet tevreden zijn met het gebitsresultaat. Deze heeft een externe orthodontist dit laten beoordelen, er zijn toen foto’s gemaakt
(E104,96) die wij zelf moeten betalen. De externe orthodontist met een eigen praktijk heeft ons uitgenodigd voor een eerste consult, want er moet nog meer foto’s gemaakt worden en mijn zoon moet opnieuw een beugel krijgen. De zorg verzekering vergoedt niet meer omdat het maximale bedrag aan orthodontie al uitgekeerd is.
Mijn vraag is, kan ik de orthodontist / tandartsenpraktijk aansprakelijk stellen hiervoor.

De tandarts is aan te spreken blijkens art. 7: 453 BW , (...)"De hulpverlener moet bij zijn werkzaamheden de zorg van een goed hulpverlener in acht nemen en handelt daarbij in overeenstemming met de op hem rustende verantwoordelijkheid, voortvloeiende uit de voor hulpverleners geldende professionele standaard".

De aangeboden herstelwerkzaamheden zijn coulant máár wel te laat, waar u compensatie voor kunt verkrijgen

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag