Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mijn ouders hebben onlangs een appartement gekocht. Daarbij werken alle apparaten met elektriciteit en is de verwarming centraal geregeld.

Er wordt dus geen gas gebruikt en ik hoef ook geen gas. Het bedrijf Liander heeft een aantal apparaten van hen in de meterkast zitten (die eigendom van hen zijn). Zij zeggen dat het 600 euro kost zodat zij hun eigendommen weg kunnen halen. Ik moet dat doen of ik moet een gascontract afsluiten (iets wat ik niet wil). Als ik dit niet doen komt Liander toch hun eigendommen ophalen en moet ik toch de 600 euro betalen (lijkt wel op de politie).

Waarom mogen zij een product met intimidatie op mijn schoot duwen voor een mega prijs? Ze geven niks aan mij, ze nemen gewoon hun eigendommen bij mij weg. Eigendommen die ik niet eens zelf heb laten aansluiten.

Een erg vreemd verhaal. Wat ook belangrijk is, is wat er in de koopakte staat vermeld over deze situatie. Het eerst plaatsen van een goed, en dan vervolgens 'verwijderingskosten' gaan declareren zijn oneerlijke handelspraktijken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag