Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo,

Graag zou ik wat meer willen weten over mijn pauze en mijn rechten en plichten hier in. Ik werk in de 5 ploegen en krijg 8 uur van de 8 uur betaald die ik aanwezig ben. Nu krijgen wij dus een half uur betaalde pauze (dit noemen ze een vliegende pauze omdat we soms later pauzeren ivm storingen ed) maar ik mag van mijn werkgever niet naar buiten een blokje rondlopen omdat ik op het terrein moet blijven in de pauze mag een werkgever dit verplichten ? Als Ik een blokje om doe dan heb ik geen werkkleding aan maar mijn eigen kleding want wij mogen zowiezo geen werkkleding aan buiten ons bedrijf.

Beste,
Volgens de Arbeidstijdenwet moet een pauze minimaal 15 minuten duren en moet tevens de dienst onderbreken. Als er tijdens een dienst meer dan 5,5 uur wordt gewerkt dan moet er sprake zijn van minimaal 30 minuten pauze. Deze pauzetijd mag worden gesplitst in 2 x 15 minuten. Als tijdens de dienst meer dan 10 uur wordt gewerkt, dan moet de dienst minimaal worden onderbroken door 45 minuten pauze, eventueel op te splitsen in 3 x 15 minuten. Bij collectieve regeling mag de pauze worden ingekort tot 15 minuten.

In mijn beleving kan je de pauze benutten zoals je die zelf wilt. En een blokje omgaan. Vraag de werkgever eens waarom hij persé wil dat je op het terrein blijft. Wellicht bestaat er een goede reden voor. Maar maak het bespreekbaar.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag