Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik heb een appartement gekocht uit de jaren 20. De standaard ouderdomsclausule was van toepassing. Er heeft een bouwtechnische keuring plaatsvinden, en de prijs is op de resultaten hiervan aangepast. Inmiddels is gebleken dat de onderburen zeer veel geluidsoverlast ondervinden. Het staat vast dat dit terecht is en ik heb voor ca 3000 euro geluidswerende voorzieningen moeten aanbrengen. De onderbuurman stelt dat hij hierover vele malen heeft geklaagd richting vorige bewoners. Heeft de makelaar van de verkoper dit als gebrek moeten melden, en zo ja, wat kan ik hiertegen ondernemen, en wat zijn hierbij mijn kansen?
Bij voorbaat dank voor uw reactie.

De verkoper (niet de verkopende makelaar) heeft een mededelingsplicht. Ik begrijp dat vele malen is geklaagd over ernstige geluidoverlast door de onderburen bij de vorige bewoners (verkopers?), zodat dit een feit is dat de verkopers hadden kunnen melden. Het betreft hier een niet technisch "gebrek", maar wel een kwestie die mogelijk aantoonbaar verzwegen is door de verkoper.
Ik lees ook dat u inmiddels stappen heeft moeten(?) nemen om de hinder bij de onderburen te verminderen en dat u hiervoor kosten heeft gemaakt. Ik lees niet dat u de verkoper voordat u de kosten heeft gemaakt al had aangesproken over deze kwestie. Dit maakt dat u mogelijk niet aan uw klachtplicht heeft voldaan, wat er toe kan leiden dat u de verkoper (juridisch) niet meer met kans van slagen kan aanspreken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag