Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


In het verleden een triflex vloer bekleed met een buitenplavuis. Vloer in de loop der jaren vervangen voor een nieuwe tegelvloer. Beneden buren klagen over lekkage die mogelijk is ontstaan door de tegelvloer. VVE eist onderzoek naar lekkage hierbij is een deel van de betegelde balkonvloer verwijderd. VVE stelt voor de tegelvloer te verwijderen en een nieuwe tryflexvloer aan te brengen. inmiddels is dit uitgevoerd en nu blijkt dat het teras eigendom is van ons(volgens splitsingsakte) en dus de kosten worden verhaald op de eigenaar (€15.000,-)Kan dit zomaar zonder feiten En bewijzen dat de schade en dus ook het herstel van de vloer op de eigenaar wordt verhaald ?

De VVE had éérst onderzoek moeten instellen naar het eigendomsrecht alvorens men overgaat tot herstel van iets wat niet de VVE is. Overigens, moet er een bouwkundig onderzoek zijn ingesteld die aangeeft dat de lekkage de oorzaak is de vloer. Wat dit alles met zich meebrengt is dat de VVE onrechtmatig heeft gehandeld.

We spreken van onrechtmatigheid als iemands handelen (of nalaten) een inbreuk op een recht oplevert, in strijd is met een wettelijke plicht of in strijd is met hetgeen volgens ongeschreven recht in het maatschappelijke keer betaamt. Onrechtmatig handelen wordt ook wel onrechtmatige daad genoemd ex lege art. 6: 162 BW. We spreken van onrechtmatigheid als iemands handelen (of nalaten) een inbreuk op een recht oplevert, in strijd is met een wettelijke plicht of in strijd is met hetgeen volgens ongeschreven recht in het maatschappelijke keer betaamt. Onrechtmatig handelen wordt ook wel

Onrechtmatig handelen leidt tot aansprakelijkheid. In sommige gevallen geeft de wet aan dat een derde aansprakelijk is voor door een ander veroorzaakte schade.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag