Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Beste,

Een korte tijd terug is mijn jas en van een collega gestolen uit de kluis van een cafe.

De kluisjes waren 2 euro en de jas moest worden opgehangen. Oftewel, het was of je jas in de kluis of het cafe verlaten.

Ik kwam terug bij mijn kluis, opende hem en beide jassen waren niet meer aanwezig.

Het gaat hier om een jas van 850 euro en een jas van 150 euro. Een gezamenlijke waarde van 1000 euro, exclusief de inhoud van de jaszakken.

Het cafe reageert matig tot slecht en probeert dit erg af te wimpelen. Tevens heb ik nergens bordjes gezien dat zij zich niet aansprakelijk stellen, als dat überhaupt al stand zou houden in de rechtbank.

Mijn vraag, wat kan ik hier aan doen? Mijn jas is weg, terwijl ik hun betaal om het te bewaren. In mijn ogen hebben zij niet voldaan aan hun afgesproken dienst. Namelijk, er voor zorgen dat mijn jas(en van mijn collega) veilig zijn.

Ik hoor graag van jullie of het zin heeft om stappen te ondernemen of dat ik kansloos ben.

Bij voorbaat dank,

Er is sprake van een bewaargevingsovereenkomst tussen u en de cafehouder. Nu u ook nog eens uw jas verplicht hebt moeten afstaan heeft de cafehouder zijn zorgplicht niet nagekomen en is hij aansprakelijk voor de schade. Meestal is deze hiervoor verzekerd. Ik raad u aan hem schriftelijk aansprakelijk te stellen met bonnen van de jassen. Mocht u er samen niet uitkomen neemt u dan contact met mij op.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag