Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Tijdens een gesprek met mijn werkgever zijn de emoties hoog opgelopen en heb ik gezegd dat ik niet voor hem wil werken. Hij heeft gezegd dat ik niet meer terug hoef te komen.
De dag erna heb ik me ziek gemeld omdat het heel stressvol is zo'n situatuie. Echter krijg ik twee dagen later een aangetekende brief dat ik mijn ontslag heb gepakt en dat het contract beƫindigd zal worden.
Ik heb daar zelf nooit voor getekend en wil ook helemaal niet mijn ontslag pakken voordat ik wat nieuws heb. Kunnen zij zomaar die brief sturen en wat moet ik doen om dit terug te draaien?

Stuur een brief, dat u gestresst was, dat u geen ontslag genomen heeft, dat u wilt blijven werken.

Beoordeel dit antwoord:

Ontslag nemen kan alleen als u ook de bedoeling hebt gehad om ontslag te nemen. Dat betekent dat uw wil erop gericht moet zijn om ontslag in te dienen. Dat is hier niet aan de orde. Uw emoties speelden op het moment van het gesprek een rol. U wilde geen ontslag nemen. Wat u kunt doen is in gesprek gaan met uw leidinggevende en dit melden. Vervolgens kunt u in verweer gaan tegen het aangezegde ontslag. Dit verweer dient u wel goed te onderbouwen.

Beoordeel dit antwoord:

U hebt in een boze buit door een stresssituatie uw arbeidscontract eenzijdig opgezegd. In beginsel is dat rechtsgeldig , ook mondeling, was het niet dat de werkgever had moeten moeten weten, gezien uw gemoedstoestand, dat hetgeen u hem toen aangaf niet de juiste voorstelling van zaken is . Deze rechtshandeling moet u vernietigen wegens geestelijke stoornis artikel 3:34 BW , de wederpartij kan zich niet beroepen op het hebben van gerechtvaardigd vertrouwen, artikel 3:35BW. , hier is ook ( vaste ) rechtspraak over zie http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBOVE:2017:4029

hier de tekst 1
Heeft iemand wiens geestvermogens blijvend of tijdelijk zijn gestoord, iets verklaard, dan wordt een met de verklaring overeenstemmende wil geacht te ontbreken, indien de stoornis een redelijke waardering der bij de handeling betrokken belangen belette, of indien de verklaring onder invloed van die stoornis is gedaan. Een verklaring wordt vermoed onder invloed van de stoornis te zijn gedaan, indien de rechtshandeling voor de geestelijk gestoorde nadelig was, tenzij het nadeel op het tijdstip van de rechtshandeling redelijkerwijze niet was te voorzien.
2 Een zodanig ontbreken van wil maakt een rechtshandeling vernietigbaar. Een eenzijdige rechtshandeling die niet tot een of meer bepaalde personen gericht was, wordt door het ontbreken van wil echter nietig

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag