Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte, ik heb een vraag omtrent mijn ontslag. Ik heb drie en een half jaar bij een bedrijf gewerkt, na een vakantie van twee maanden kreeg ik te horen dat er geen plek meer voor me was. Als ik mij niet vergis heb ik na 2 jaar een vast nul uren contract gehad. Nu vraag ik mij af of dat ik nog recht heb op iets of dat het nu opzoek wordt naar een nieuwe baan. Bij voorbaat dank

in een nulurencontract spreek je af dat u als werknemer werkt wanneer u wordt opgeroepen. Na drie maanden kunt u niet ineens minder uur worden opgeroepen indien u daar niet mee instemt. Indien u met regelmaat wordt opgeroepen kunt u een beroep doen op het rechtsvermoeden over de omvang van de arbeid en een arbeidsovereenkomst claimen van de gemiddelde arbeidsomvang over de afgelopen maanden. Een nulurencontract kan voor bepaalde dan wel onbepaalde tijd zijn.

De vraag blijft nog wat u heeft afgesproken over uw verlof van twee maanden en uw terugkeer na dit verlof. Bent u het met elkaar eens geworden dat uw contract gehandhaafd blijft.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag