Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wij wonen in een rij van 6 woningen waarvan de twee hoekwoningen een oprit hebben en er voor de rij huizen daar tussen plaats is voor 4 auto's.
Genoeg parkeerplek dus voor een ieder bij zijn woning.

Nu parkeert de nieuwe bewoner van een hoekhuis zijn auto niet op zijn oprit maar voor zijn woning waardoor de andere 4 woningen een parkeerplek missen.
Is het in dit geval niet gebruikelijk dat hij zijn oprit hoort te gebruiken, daar deze altijd leeg is?
Er is namelijk naar ons idee met de bouw van deze tussen woningen rekening gehouden met 1 parkeerplek per huis.

Er is meerdere malen geprobeerd met deze bewoner te praten maar dat heeft nergens toe geleid, hij verzoekt nu zelfs de buurvrouw om haar auto niet voor zijn deur te parkeren.

Wat zo jammer is in deze kwestie, dat het de eerste 10 jaar heel goed gegaan is en dat een nieuwe bewoner nu opzettelijk dwars zit.

Kunnen we hier iets mee doen of is het gewoon dikke pech?

Vervelende kwestie dit, waar juridisch niet veel aan valt te doen. Wat de hoekhuisbewoner doet is niet netjes, maar niet onrechtmatig. Ik begrijp uit uw vraag dat parkeerplaatsen voor de tussenwoningen openbare parkeerplaatsen zijn, waar iedereen mag parkeren. Niemand heeft een exclusief recht op deze parkeerruimte. Dit betekent uiteraard ook dat de hoekhuisbewoner uw buurvrouw op geen enkele wijze er op kan aanspraken dat zij voor deur van de het hoekhuis parkeert. Het enige wat zou kunnen werken(maar dan heeft u wel de medewerking van de eigenaar van de publieke parkeerruimte nodig, meestal de gemeente) is dat op enigerlei wijze u wel een exclusief gebruiksrecht krijgt. Denk aan vergunningparkeren of aan koop/huur van de parkeerruimte.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag