Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Sinds november 2017 ontvang ik via mijn werkgever een zwangerschapsuitkering van het uwv. Vanaf 1 januari 2018 ben ik niet meer in dienst van deze werkgever, wegens het verlopen van mijn contract. Er is mij toen toegezegd dat de uitkering vanaf januari door het uwv rechtstreeks naar mijn rekening zou worden overgemaakt.

Dit is in januari echter niet gebeurd. Een telefoontje naar het uwv leerde mij dat mijn werkgever verplicht was om aan hun de beƫindiging van mijn contract door te geven, maar dat zij dit niet hebben gedaan. Ik heb nu zelf geregeld dat het uwv de resterende tijd van de uitkering naar mij rechtstreeks stort, maar het is me tot nu toe niet gelukt om de maand januari op mijn werkgever te verhalen. Ik heb tweemaal telefonisch contact gehad met een medewerker van de salarisadministratie, die mij toe zei het geld voor afgelopen weekend over te maken. Dit is nog niet gebeurd. Ik heb inmiddels herhaaldelijk geprobeerd contact te zoeken, per telefoon en per mail. Ik heb terugbel verzoeken achtergelaten, maar er wordt geen contact met mij opgenomen. Ik heb mijn oude leidinggevende benaderd, maar ook die houdt zich stil.

Wat kan ik nu doen? Een loonsvordering? De organisatie in gebreke stellen?

Het beste wat u kunt doen is een loonvordering instellen, waarin u de werkgever sommeert om het loon alsnog aan u uit te keren. Ik heb een soortgelijke kwestie gehad waarin de werkgever 3 maanden lang niet tot uitbetaling wilde overgaan. Na mijn brief hebben ze binnen 5 dagen het achterstallig loon en wettelijke rente en andere kosten betaald.

U kunt het zelf doen maar zo te lezen is dat niet gelukt. Mocht u mijn hulp willen inschakelen, dan kunt u contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag