Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik vertegenwoordig een beheersvereniging van mandelig terrein. Onze buurman (lid van de vereniging) heeft 25 meter afrastering en een beweegbaar zwaar stalen hek van ca. 6 meter geplaatst op ons mandelig terrein. (20-50 cm op het terrein). Wij hebben verzocht om dit terug te plaatsen op zijn eigen terrein op grond van kadastrale grens reconstructie. Zijn advocaat gebruikt art 54 boek 5 BW als argument dat het zou mogen blijven staan én dat wij verplicht zijn dit terrein over te dragen (tegen betaling). Is dit juist?

Beste,

Dit artikel ziet op het feit dat uw buurman door wegnemen van het hek onevenredig zwaar getroffen zou worden. Is dat het geval? Zo ja dan bestaat de plicht dat u uw grond in gebruik geeft aan de buurman. Gaat u dit voor uzelf even na.

Indien u daar prijs op stelt kunt u altijd een eerste vrijblijvend gesprek met mij aangaan over uw zaak. Het wegnemen van uw zorg dat is mijn belang. Aarzel dus niet om contact mij op te nemen.

Beoordeel dit antwoord:

Als de buurman deze afrastering en het hek zonder enig overleg heeft geplaatst, dan kan hem zeker gezien de stelling van zijn advocaat worden verweten dat hij te kwader trouw heeft gehandeld. Het artikel waar zijn advocaat zich op beroept is dan niet van toepassing.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag