Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


We zijn bezig met het kopen van een huis. De huidige bewoners hebben een huurcontract voor de CV ketel bij F. Ze willen/kunnen deze niet afkopen. Wij willen niet vastzitten aan maandelijkse kosten van €32, dus hebben aangegeven de ketel te willen afkopen en halen dat bedrag van ons bod af. De afkoopsom bedraagt €1600. Volgens de voorwaarden komt dit bedrag tot stand door de aanschafprijs uit 2013 + 10% administratiekosten - de al betaalde maandelijkse kosten.
De ketel komt uit 2013, en er is inmiddels ruim €2000 aan afschrijvingen geweest. €1600 lijkt mij dus geen realistisch bedrag.
Toen ik belde naar F. om te vragen wat de ketel ( intergas kombi kompakt) in 2013 kostte werd er moeilijk gedaan en kon me dat niet verteld worden en zou ik daarover worden terug gebeld. Wat raden jullie aan?

Vraagt u het lease en service contract erbij , daar staat precies hoe een afkoopsom tot stand komt. Overigens is het zo dat de service ook moet worden afgekocht want het is een bij de ketel afhankelijk contract . De schade die de ketelverhuurder lijdt door ontbinding is dus vaak groter dan u denkt. De prijs van afkoop is niet alleen gericht op de ketel. Daarom de voorwaarden en het contract erbij houden.

Ik zou zelf voorstellen alleen afkoop ketel immers die hoort dan duurzaam bij het huis, de kosten van afkoop service zijn dan voor verkoper.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag