Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ben in 2015 gescheiden, mij ex heeft mij maandelijks kinderalimentatie betaald. Mijn dochter woont stunts sinds 2 weken gedeeltelijk op kamers ivm studie. Nu mijn dochter 18 is geworden, wil mijn ex de alimentatie niet aan haar betalen omdat hij van mening is dat ik ook alimentatie aan mij dochter moet betalen. Heeft hij gelijk? Er staat niets vermeldt hierover in het convenant of ouderschapsplan.

Uw ex man heeft een alimentatieplicht ex lege art. 1: 82 BW juncto 1: 83 BW zodoende kán hij de bijdrage óók op de rekening van uw dochter zetten. U moet daar wél een machtiging voor afdragen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Het gaat er niet om dat hij niet aan haar wil betalen, maar überhaupt niet, omdat hij dus van mening is dat ik ook alimentatie aan mijn dochter moet betalen.


Een citaat uit uw vraagstelling : (...)".......wil mijn ex de alimentatie niet aan haar betalen omdat hij van mening is........". Waar ik uit opmaak dat uw ex niet wil betalen.

Vervolgens,

Zodra jongeren de leeftijd van 18 jaar bereiken, zijn ze officieel meerderjarig. Dat betekent echter niet dat ze het dan helemaal alleen moeten rooien. Tot hun 21e verjaardag gelden ze namelijk als 'jongmeerderjarigen', wat inhoudt dat hun ouders in die periode wettelijk verplicht zijn om nog te voorzien in de kosten van hun levensonderhoud en hun studie. In principe moeten alle jongmeerderjarigen financieel gesteund worden door hun ouders. Dus:

- studerend of niet studerend;
- werkend of niet werkend;
- uitwonend of thuiswonend.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag